NEA

Επετειακό VW Polo GTI Edition 25 [video]

Για την 25η επέτειό του το Polo GTI αποκτά μία ειδική έκδοση σε μόλις 2.500 μονάδες με την τιμή του να ξεκινά από τις 35.205 ευρώ στη Γερμανία.

Διαθέσιμο για παραγγελία από την 1η Ιουνίου, το Polo GTI Edition 25 εξακολουθεί να κινείται από 2.0 TSI που αποδίδει 204 ίππους και 320 Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται μπροστά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,5 δευτερόλεπτα.

Υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, σπέσιαλ ζάντες 18 ιντσών με γυαλιστερό φινίρισμα, μαύρα καλύμματα στους καθρέπτες και στην οροφή.

Στο βασικό εξοπλισμό, η VW εξοπλίζει το Polo GTI Edition 25 μια σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά.

Εκτός από τα διακριτικά γραφικά του αμαξώματος και το λογότυπο «One of 2500» στο μαρσπιέ, η Edition 25 είναι ουσιαστικά ίδια με το κανονικό Polo GTI.

Πιθανότατα αυτή να είναι και η τελευταία γενιά του Polo GTI μιας και η εφαρμογή του Euro 7 θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την συνέχισή του.

Έτσι και αλλιώς η Volkswagen επενδύει πλέον στα ηλεκτρικά και το ID. 2 που θα εμφανιστεί το 2025 είναι πολύ πιθανόν να αντικαταστήσει ολοκληρωτικά το Polo.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!