NEAPINED

Ποιοι και γιατί θέλουν την μπάντα AM στα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων

Οι Audi, BMW, Ford, Porsche, Tesla, Volvo και πολλές άλλες εταιρίες έχουν ήδη καταργήσει την επιλογή της εκπομπής AM από τα πιο πρόσφατα μοντέλα τους.

Παρόλο που επιλέγουμε σταθμούς πάντα από την μπάντα των FM, πολλές φορές αγνοούμε την ύπαρξη των AM. Άντε καμιά φορά να την επιλέξουμε κατά λάθος και να την εγκαταλείψουμε στα γρήγορα κυρίως για το χάλια σε ποιότητα σήμα των σταθμών.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί ζητούν την επιστροφή των ΑΜ στα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων για λόγους δημόσιας ασφάλειας. Τα FM μπορεί να έχουν καλύτερη ποιότητα ήχου, αλλά τα ΑΜ έχουν τη δυνατότητα μαζικής επικοινωνίας σε μεγάλες αποστάσεις με εμβέλεια σε εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Έτσι, σε ένα σενάριο μιας βιβλικής καταστροφής οι μαζικές επικοινωνίες θα είναι δυνατές κυρίως μέσω της μπάντας των ΑΜ. Μάλιστα, στις ΗΠΑ έχει κατατεθεί μέχρι και τροπολογία σε νομοσχέδιο με την ονομασία «AM Radio for Every Vehicle Act of 2023» που ζητά τα νέα μοντέλα να έχουν στάνταρ AM.

Το νομοσχέδιο αναφέρει πως δεν πρέπει να καταργηθούν τα AM από τα ηχοσυστήματα των σύγχρονων αυτοκινήτων για πολλούς λόγους. Μάλιστα, αναφέρει πως η τεχνολογία της ενσωματωμένης μπάντας ΑΜ σε ένα ηχοσύστημα είναι τόσο φτηνή που δεν υπάρχει κανένας λόγος κατάργησης της.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!