PINEDΑΓΩΝΕΣ

Η Honda θα προμηθεύει με κινητήρες την Aston Martin στη Formula 1 από το 2026!

Η Honda θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 από τη σεζόν 2026 ως προμηθευτής μονάδας ισχύος για την ομάδα της Aston Martin Aramco. Έως τότε η βρετανική ομάδα θα συνεχίσει στη F1 με τη Mercedes, ενώ δεν επηρεάζεται η συνεργασία των δύο στο τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων.

Η Honda συμφώνησε να συνάψει συνεργασία με την Aston Martin Aramco για την προμήθεια μονάδων ισχύος σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για τις μονάδες ισχύος F1 που θα τεθούν σε ισχύ τη σεζόν του 2026.

Επιδιώκοντας τον στόχο της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2030, ξεκινώντας από τη σεζόν 2026, η F1 θα εφαρμόσει νέους κανονισμούς με αναλογία μέγιστης ισχύος κινητήρα/ ηλεκτρικού κινητήρα στο 50/50. Αυτό θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική αύξηση στην ανάπτυξη ηλεκτρικής ενέργειας σε σύγκριση με την τρέχουσα αναλογία (από το 2023, η απαιτούμενη συμμετοχή του ηλεκτροκινητήρα στην ισχύ εξόδου είναι ελαφρώς μικρότερη από 20%), ενώ απαιτείται επίσης η χρήση ενός 100% βιώσιμου καυσίμου.

Συγκεκριμένα, οι κανονισμοί του 2026 απαιτούν μείωση της απόδοσης του κινητήρα ενώ τριπλασιάζεται η ισχύς του συστήματος ανάκτησης ενέργειας (ERS), το οποίο ανακτά την κινητική ενέργεια κάτω από ορισμένες καταστάσεις όπως το φρενάρισμα και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μέγιστη ισχύ εξόδου που είναι περίπου ομοιόμορφη μεταξύ του κινητήρα και του κινητήρα.

Αυτές οι αλλαγές στους κανονισμούς της μονάδας ισχύος της F1 είναι συνεπείς με την κατεύθυνση που ακολουθεί η Honda προς την υλοποίηση της ουδετερότητας άνθρακα. Η εργασία σύμφωνα με αυτούς τους κανονισμούς θα έχει βαθιά σημασία όσον αφορά την παροχή σημαντικών ευκαιριών στη Honda για να συνεχίσει την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών προς αυτή την κατεύθυνση. Με βάση αυτή την πεποίθηση, η Honda πήρε την απόφαση να αναλάβει μια νέα πρόκληση στους αγώνες της F1.

Η Honda Racing Corporation (HRC), η οποία έχει γίνει υπεύθυνη τόσο για τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού όσο και για τη μοτοσικλέτα από το 2022, θα αναλάβει επίσης την ευθύνη για την ανάπτυξη των μονάδων ισχύος, τη συμμετοχή σε αγώνες και τη διαχείριση των αγώνων F1..

Σχόλιο του Toshihiro Mibe, Global CEO της Honda: «Ένας από τους βασικούς λόγους για την απόφασή μας να ανταποκριθούμε στη νέα πρόκληση στη F1 είναι ότι η κορυφαία μορφή αγώνων στον κόσμο προσπαθεί να γίνει μια βιώσιμη σειρά αγώνων, η οποία είναι σύμφωνη με την κατεύθυνση που στοχεύει η Honda προς την ουδετερότητα άνθρακα και θα γίνει μια πλατφόρμα που θα διευκολύνει την ανάπτυξη των τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης μας.

Η Honda είναι μια εταιρεία που έχει ιστορία ανάπτυξης αναλαμβάνοντας προκλήσεις και κερδίζοντας αγώνες παγκόσμιας κλάσης. Με τους νέους κανονισμούς του 2026, το κλειδί για τη νίκη θα είναι ένας συμπαγής, ελαφρύς και υψηλής ισχύος ηλεκτροκινητήρας με μπαταρία υψηλής απόδοσης ικανή να χειρίζεται υψηλή και γρήγορη απόδοση ισχύος, καθώς και η τεχνολογία διαχείρισης ενέργειας. Πιστεύουμε ότι οι τεχνολογίες και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από αυτή τη νέα πρόκληση μπορούν δυνητικά να εφαρμοστούν απευθείας στα μελλοντικά μας ηλεκτρικά οχήματα μαζικής παραγωγής, όπως ένα ηλεκτρικό κορυφαίο σπορ μοντέλο και τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του eVTOL που βρίσκεται υπό έρευνα και ανάπτυξη.

Η Honda και ο νέος μας συνεργάτης, η Aston Martin F1 Team, μοιράζονται την ίδια ειλικρινή στάση και αποφασιστικότητα να κερδίσουν, οπότε ξεκινώντας από τη σεζόν του 2026, θα συνεργαστούμε και θα αγωνιστούμε για τον τίτλο του Πρωταθλήματος ως Aston Martin Aramco Honda».

Σχόλιο του Lawrence Stroll, εκτελεστικού προέδρου της Aston Martin Aramco: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τη Honda και το HRC στην ομάδα της Aston Martin Aramco Cognizant Formula One®. Μοιραζόμαστε μια αμοιβαία ορμή, αποφασιστικότητα και αδυσώπητη φιλοδοξία να πετύχουμε στον δρόμο. Η Honda είναι ένας παγκόσμιος τιτάνας και η επιτυχία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι μακροχρόνια και απίστευτα εντυπωσιακή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Mibe και τον κ. Watanabe, καθώς και όλη την ομάδα στο HRC καθώς ξεκινάμε μαζί αυτό το συναρπαστικό μέλλον από το 2026».

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!