NEA

Τρία ακόμη ηλεκτρικά οχήματα για τον Δήμο Κύθνου!

Η Κύθνος τα τελευταία δύο χρόνια έχει εισέλθει στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, με την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης που πραγματοποιούνται από το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ / DAFNI Network στο πλαίσιο του Kythnos Smart Island Project.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμος Κύθνου αναβάθμισε τον στόλο των δημοτικών οχημάτων με επιπλέον σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα, διαθέτοντας πλέον συνολικά ηλεκτρικά οχήματα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών του. Πρόκειται για:

  • 2 επιβατικά Nissan Leaf, τα οποία θα ενισχύσουν την Τεχνική Υπηρεσία και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και 
  • 1 απορριμματοφόρο ADDAX με ανατρεπόμενο κάδο, το οποίο θα ενισχύσει την υπηρεσία αποκομιδής ογκωδών αποβλήτων και το πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα-πόρτα από τις επιχειρήσεις εστίασης.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος Κύθνου θα παραλάβει επιπλέον ηλεκτρικά οχήματα:

  • ένα 7-θέσιο van για τη μεταφορά προσωπικού,
  • ένα καλαθοφόρο, το οποίο θα διευκολύνει τις εργασίες ύψους
  • ένα μικρό van, τύπου ψεκαστικού για τον καθαρισμό κοινόχρηστων δρόμων με ψεκασμό νερού
  • 2 ηλεκτρικές σκούπες πεζού χειριστή επίσης για τον καθαρισμό πεζοδρομίων και καλντεριμιών.

Τι λέει η Nissan για τα τρία ηλεκτρικά της

Με την προσθήκη των 2 Nissan LEAF στον στόλο του, ο Δήμος της Κύθνου θα ενισχύσει την Τεχνική Υπηρεσία και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ με το ηλεκτρικό Addax, που είναι διαμορφωμένο ως απορριμματοφόρο με ανατρεπόμενο κάδο, θα ενισχύσει την υπηρεσία αποκομιδής ογκωδών αποβλήτων και το πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα-πόρτα από τις επιχειρήσεις εστίασης.

Διαθέτοντας πολλές και καινοτόμες τεχνολογίες οδήγησης, το νέο LEAF πρωτοστατεί στο όραμα της Ευφυούς Οδήγησης της Nissan, με το μοναδικό e-Pedal που  επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινήσουν, να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ.

Με αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα, το LEAF είναι εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT, ένα προηγμένο χαρακτηριστικό οδήγησης που συνδυάζει το υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης με την επιτάχυνση και την πέδηση, προκειμένου  να βοηθήσει τον οδηγό σε μεγάλα ταξίδια και σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία, τόσο σε αυτοκινητόδρομους όσο και σε μονές λωρίδες κυκλοφορίας.

Το LEAF είναι επίσης εξοπλισμένο (προαιρετικά) με το ProPILOT Park, το οποίο σταθμεύει το αυτοκίνητο αυτόματα και με ευκολία. Αυτά τα βοηθήματα, έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την ασφάλεια, την άνεση και τον έλεγχο του οχήματος από τον οδηγό.

Παράλληλα, με την εφαρμογή NissanConnect Services, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν διαδρομές πλοήγησης από το smartphone  στο αυτοκίνητο και από το αυτοκίνητο στο smartphone,  μέσω της υπηρεσίας πλοήγησης Door-to-Door Navigation, επιτρέποντας την ευκολότερη μετάβαση από και προς το σταθμευμένο σημείο και, κατά συνέπεια, από και προς τον τελικό προορισμό.

Ακόμη, η λειτουργία Remote Climate Control προσφέρει την επιλογή ενεργοποίησης του κλιματισμού όταν το LEAF είναι συνδεδεμένο με την πρίζα στο γκαράζ, ενώ πληροφορίες και αναλύσεις για τις διαδρομές και το στυλ οδήγησης, είναι  επίσης διαθέσιμες από το smartphone του εκάστοτε χρήστη.

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ελαφρά φορτηγά ADDAX μπορούν να κινηθούν  σχεδόν οπουδήποτε, έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα στις δύσκολες συνθήκες  των πόλεων. Λειτουργικά και ανθεκτικά, μπορούν να φέρουν  εις πέρας οποιαδήποτε εργασία,  σε σχέση  με άλλα ηλεκτρικά  οχήματα.

 Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα των φορτηγών Addax, είναι ότι μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε επαγγελματία ή οργανισμού.

Επιπλέον, για εξειδικευμένες εργασίες, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, μπορεί να προμηθεύσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές (Δήμους – Περιφέρειες, Οργανισμούς) με οχήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες τους, με διαστάσεις που τους επιτρέπει να περάσουν ακόμη και από στενούς δρόμους και σοκάκια, εκεί  όπου τα παραδοσιακά φορτηγά δεν έχουν καμιά πιθανότητα πρόσβασης !

Τα ελαφρά φορτηγά Addax, εκτός από αμιγώς ηλεκτροκίνητα είναι και ήσυχα. Αποτελούν τον ιδανικό στόλο οχημάτων κοινής ωφέλειας, για τις πόλεις που επιθυμούν να στραφούν στην βιώσιμη κινητικότητα, προστατεύοντας τους κατοίκους τους  τόσο από τις επιβλαβείς εκπομπές ρύπων, όσο και από την ηχορύπανση.

Εκτός των παραπάνω, τα ελαφρά φορτηγά της Addax διατηρούν  σημαντικό πλεονέκτημα  στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας. Οι καμπίνες των οχημάτων αυτών  είναι από τις υψηλότερες (2 μέτρα) και πιο ευρύχωρες (1,4 μέτρα) στην αγορά και εξοπλίζονται με  διπλό σύστημα ανάρτησης, τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ελαφρά φορτηγά Addax, κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο Βέλγιο, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος χρήσης (συντήρηση, καύσιμα και έκτακτες βλάβες), κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για στόλους οργανισμών, Δήμων και Περιφερειών. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ελαφρά φορτηγά  της Addax, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2310 751770, καθώς και στο info@njtgroup.gr.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!