NEAPINED

Aston Martin DB12: To νέο «όπλο» του James Bond [video]

Η νέα DB12 θα κοντραριστεί με τις Ferrari Roma και Bentley Continental GT. Οι πωλήσεις της ξεκινούν από αυτό το φθινόπωρο με μία τιμή στην κεντρική Ευρώπη κάπου πάνω από τις 200.000 ευρώ.

H βρετανική φίρμα τιμά τα 110 χρόνια της πορείας της και τα 75 χρόνια της DB με την πρεμιέρα του νέου της Super Tourer. Με αυτό τον ορισμό η Aston Martin αναφέρει πως  της ύπαρξής της μαζί με τα 75 της παρουσίας της επωνυμίας DB, θεωρεί πως η καινούργια DB12 είναι το πρώτο Super Tourer του κόσμου.

Μάλιστα, οι Βρετανοί δεν ξεχνούν να αναφέρουν τη νέα εποχή με ιδιοκτήτη τον Lawrence Stroll, ο οποίος πρόσφατα συμφώνησε με την Honda για την προμήθεια κινητήρων στην F1 από το 2026, ενώ θα συνεχίσει στα επιβατικά να συνεργάζεται με την Mercedes.

Χαρακτηριστικό είναι πως και η DB12 έχει κάτω από το μακρύ καπό της τον twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων που προέρχεται από το οπλοστάσιο της Mercedes-AMG. Και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δούμε τον V12 που σταδιακά θα καταργείται.

Ο V8 αποδίδει 680 ίππους και 800 Nm ροπής που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου. Τα 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει τα 325 χλμ./ ώρα.

Υπάρχει πίσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, ενεργητική ανάρτηση, Προαιρετικά υπάρχουν κεραμικά δισκόφρενα.

Εξωτερικά η DB12 οικειοποιείται το σχήμα της DB11 και συνεχίζει να δείχνει πανέμορφη. Ίσως και με λίγο πιο εμφατικό και πομπώδες τρόπο λόγω της μεγάλης μάσκας με πολύ χρώμιο που ομολογουμένως δεν αρέσει στους πάντες.

Οι χυτές γραμμές πάντως έχουν διατηρηθεί, ενώ πιο μεγάλες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό. Το οποίο έχει γίνει σαφώς πιο ψηφιακό με μια οθόνη 10,25 ιντσών στην καινούργιας σχεδίασης και εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα.

Επίσης, υπάρχει και «ελεύθερος» ψηφιακός πίνακας οργάνων. Κάτι σημαντικό εδώ είναι πως η Aston Martin  δεν χρησιμοποίησε και πάλι την πλατφόρμα της Mercedes αλλά εξέλιξε το δικό της λογισμικό.

Αξιοσημείωτο είναι πως μετά την DB7, την DB9 και την DB11, έρχεται η DB12 και η επιστροφή της Aston Martin σε ονομασία με ζυγό αριθμό. Κάτι που είχε να γίνει από το 1971 με την DB6.


Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!