NEA

Σοκ από τα ανασφάλιστα οχήματα στην Ελλάδα – Κυκλοφορούν και προκαλούν

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία της τροχαίας που αφορούν τους πανελλαδικούς ελέγχους στο διάστημα από 14 έως 20 Μαΐου 2023, με βάση τους οποίους βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων ποινές σε 409 ανασφάλιστα οχήματα.

Παρά τις βαριές ποινές που επισύρει η οδήγηση ανασφάλιστου οχήματος, 409 συμπολίτες μας συνεχίζουν να μην πληρώνουν την ασφάλιση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οδική ασφάλεια των ιδίων αλλά και όλων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Αν δηλαδή σε μια εβδομάδα κυκλοφορούν 409 ανασφάλιστα οχήματα στους ελληνικούς δρόμους σε ένα μήνα κυκλοφορούν 1600 και πλέον οχήματα… και αν προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω, μιλάμε για 19.200 οχήματα ανασφάλιστα.

Πρόχειρος και ίσως αυθαίρετος ο υπολογισμός, ωστόσο το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα, ώστε να προφυλαχθούν οι νόμιμοι οδηγοί.

Ας θυμηθούμε τι προβλέπει ο νόμος για την κυκλοφορία οχήματος χωρίς ασφάλεια:

Α. Διοικητικές κυρώσεις

  • Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες. Η πρόκληση δε ατυχήματος από όχημα χωρίς το προαναφερόμενο ειδικό σήμα, επισύρει την αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια.
  • Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, βεβαιωθέντος με πράξη της Αστυνομικής Αρχής και εισπραττόμενο με τις οικείες διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, 1000€ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500€ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250€ για τα δίκυκλα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!