NEAPINEDΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην ορεινή Λακωνία με τη Mercedes GLC 220 d [on the road]

Όπως είναι φυσικό, τετρακίνητα crossover με την υπόσταση της νέας GLC δεν θα μπορούσαν να «εγκλωβίζονται» στον στενό πυρήνα της πόλης αλλά ζητούν τον ανοιχτό δρόμο, τις στροφές ή ακόμη και το χωματόδρομο (ελεώ 4MATIC). Ένας τέτοιος κοντινός προορισμός, ιδανικός τόσο για μικρά παιδιά, για γονείς, αλλά και για την πετρελαιοκίνητη Mercedes είναι οι δρόμοι της ορεινής Λακωνίας.

Όσοι δεν έχετε ακουστά το χωριό Βαμβακού και έχετε οικογένεια κρατήστε σημειώσεις, καθώς η γενέτειρα του Σταύρου Νιάρχου αποτέλεσε μέρος ενός πολύ σπουδαίου revival.

Σύμφωνα με το οποίο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φρόντισε με δικά του έξοδα να αναγεννήσει το γραφικό χωριό, φτιάχνοντας όμορφους ξενώνες, σχολείο αλλά και δημιουργώντας δράσεις για τα παιδιά όπως ρομποτική ή 3D σχεδίαση και εκτύπωση.

Οι δραστηριότητες αυτές γίνονται κατόπιν σχετικής κράτησης, είναι δίωρης διάρκειας και αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανακαλύψει κανείς τις ομορφιές του τόπου ή αν διαθέτει ένα προικισμένο SUV όπως την ντίζελ έκδοση της GLC, να διασχίσει μοναδικούς χωμάτινους δρόμους με αύρα βόρειας και κεντρικής Ευρώπης.

Φυσικά, για τους λάτρεις της φύσης υπάρχουν δεκάδες ποδηλατικές διαδρομές, ενώ για τους υπόλοιπους, οι παραδοσιακές ταβέρνες προσφέρουν τοπικά εδέσματα όπως αγριογούρουνο, άγρια χόρτα ή ταλαγάνι.

Στα χωριά όπως οι Καρυές, η Βαμβακού ή το Πολύδροσο θα φθάσει κανείς έπειτα από μίνι απόδραση περίπου 2,5 ωρών από την Αθήνα, εκ των οποίων 150 χλμ. αποτελούνται από μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Τα υπόλοιπα 50-60 χλμ. πραγματοποιούνται μέσα από όμορφες κλειστές διαδρομές που προσφέρονται για απολαυστική οδήγηση και καθαρό αέρα.

Tip: κρατήστε μαζί σας χειμερινή ένδυση καθώς το υψόμετρο στα χωριά αυτά ξεπερνά τα 1.100 μέτρα (πλούσια βλάστηση και δέντρα) και τις νυχτερινές ώρες η θερμοκρασία είναι μονοψήφια ακόμη και την Άνοιξη.

Φωτογραφίες: Νίκος Βαϊλακάκης

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!