NEA

Και η Ιταλία είναι ενάντια του Euro 7

Αφού πολέμησε μάταια ενάντια στο τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης στα νέα αυτοκίνητα από το 2035, η εθνικιστική κυβέρνηση της Giorgia Meloni ηγείται της εξέγερσης στην Ευρώπη ενάντια στην αυστηροποίηση των προτύπων ρύπανσης των αυτοκινήτων που προτείνουν οι Βρυξέλλες.

«Η Ιταλία δείχνει τον δρόμο, οι θέσεις μας μοιράζονται όλο και περισσότερο», διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Επιχειρήσεων Adolfo Urso, ένθερμος υπερασπιστής της εθνικής βιομηχανίας απέναντι σε ένα «ιδεολογικό όραμα» για την κλιματική αλλαγή.

Σχολίασε έτσι το κοινό μέτωπο οκτώ ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Ιταλίας και της Γαλλίας, έναντι ενός μελλοντικού προτύπου, που ονομάζεται Euro 7, το οποίο σκληραίνει τους όρους για τον έλεγχο των εκπομπών ρυπογόνων αερίων από τα οχήματα και θα πρέπει να ισχύει από το 2025.

Η πρόταση της ΕΕ «είναι ξεκάθαρα λανθασμένη και δεν είναι καν χρήσιμη από περιβαλλοντική άποψη», υποστήριξε ο υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι, ζητώντας μια «αποκλειστική πλειοψηφία» για να περιοριστεί αυτό το έργο που κρίνεται πολύ ακριβό από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Tο αφεντικό της Λίγκας (ακροδεξιά), είχε ήδη ηγηθεί της κατηγορίας κατά της εξαφάνισης των θερμικών κινητήρων το 2035, θεωρούμενη «τρέλα» που «θα κατέστρεφε χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Ιταλούς εργάτες», προς όφελος της Κίνας, εκ των προτέρων για ηλεκτρικούς οχήματα.

Μετά την απειλή της τελευταίας στιγμής της Γερμανίας να μπλοκάρει αυτό το μέτρο, οι Βρυξέλλες άνοιξαν τον δρόμο τον Μάρτιο για τα συνθετικά καύσιμα που απαιτούσε το Βερολίνο χωρίς να ενδώσει στο αίτημα της Ρώμης να εξουσιοδοτήσει τα βιοκαύσιμα να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των θερμικών κινητήρων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνολογία των συνθετικών καυσίμων, αμφιλεγόμενη και σε εξέλιξη, θα αφορούσε μόνο μια μειοψηφία πολυτελών οχημάτων, όπως αυτά της Ferrari, που χαιρέτησαν την παραχώρηση που έκαναν οι Βρυξέλλες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!