NEA

H Mercedes επιβραβεύει τους πελάτες που έχουν «λιώσει» το αυτοκίνητο τους

Το ρεκόρ το έχει ένας Έλληνας ταξιτζής, ο Γρηγόρης Σαχινίδης, ο οποίος με μία W114 240D του 1976 έκανε περισσότερα από 4,6 εκατ. χιλιόμετρα. Μάλιστα, ως δώρο εκτίμησης ο Σαχινίδης η Mercedes του έδωσε μία καινούργια C-Class C200 CDI.

Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια Mercedes και τον ανταγωνισμό; Ένας δείκτης που πολλές φορές ξεχνάμε από τον ορισμό ενός premium; Κοιτάξτε στους δρόμους και πολύ δύσκολα θα βρείτε ένα ανταγωνιστικό μοντέλο της Mercedes που να κυκλοφορεί ακόμη και είναι π.χ. πάνω από 25 ετών.

Και επειδή η Mercedes έχει πολλούς πιστούς πελάτες θέλει να τους ανταμείψει μοιράζοντας ρετρό σήματα στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της που έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα, αλλά και σε όσους τα έχουν για πάρα πολλά χρόνια.

Για να πάρει κανείς ένα από αυτά τα σήματα πρέπει να εγγραφεί στην τοπική επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας και να ελεγχθεί το αυτοκίνητο του από έναν από τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους.

Αν όλα είναι εντάξει, ο αντιπρόσωπος θα επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη για να του χαρίσει το κλασικό τριάκτινο αστέρι (το σχέδιο αλλάζει ανάλογα με τον αριθμό χλμ.), ένα πιστοποιητικό γνησιότητας και μια επιστολή εκτίμησης.

Τα χιλιόμετρα που δικαιούται ένας ιδιοκτήτης να πάρει το συλλεκτικό σήμα είναι στα 100.000, 200.000, 300.000, 500.000 και 1 εκατομμύριο ή αν έχει το αυτοκίνητο για 10, 20 ή 30 χρόνια.

Προς το παρόν αυτή η ενέργεια αφορά στην αγορά της Ιαπωνίας και ορισμένες στις ΗΠΑ. Πάντως, θα είχε ιδιαίτερη απήχηση αν περνούσε και στην Ευρώπη.

Το ρεκόρ το έχει ο Έλληνας οδηγός ταξί με το όνομα Γρηγόριος Σαχινίδης, ο οποίος είχε στην κατοχή του μια W115 240D του 1976 με περισσότερα από 4,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Αγόρασε το σεντάν το 1981, όταν είχε ήδη διανύσει 220.000 χιλιόμετρα σε μόλις πέντε χρόνια. Ο ίδιος λέει ότι άλλαξε τον κινητήρα τρεις φορές πριν το αυτοκίνητο αποσυρθεί στο μουσείο της Mercedes το 2004, κατά τη διάρκεια της άτυχης εποχής της DaimlerChrysler. Ως ένδειξη εκτίμησης για την αφοσίωσή του, ο Σαχινίδης έλαβε τα κλειδιά μιας νέας C-Class C200 CDI.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!