NEA

Tata Motors: Αλλάζει τα δεδομένα στην κατασκευή μπαταριών

Η βρετανική κυβέρνηση και η Tata Motors ολοκληρώνουν μια συμφωνία για μια επένδυση δισεκατομμυρίων λιρών σε ηλεκτρικές μπαταρίες, η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί στη Βρετανία που προτιμάται από τον ινδική εταιρεία έναντι της Ισπανίας, ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα το BBC.

Επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, τονίζεται ότι το αφεντικό της Tata, μητρικής εταιρείας του βρετανικού κατασκευαστή Jaguar Land Rover, αναμένεται να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα για να οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας και θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Rishi Sunak.

Το εργοστάσιο πρόκειται να κατασκευαστεί στο Bridgewater, στο Somerset, στη νοτιοδυτική Αγγλία, και αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου από τότε που η Nissan εισήλθε στη Βρετανία τη δεκαετία του 1980 και θα δημιουργήσει έως και 9.000 θέσεις εργασίας, συνεχίζει το BBC.

Τον Μάρτιο, οι FT έγραψαν ότι ο Ινδός κατασκευαστής Tata Motors είχε ζητήσει μισό δισεκατομμύριο λίρες (575 εκατομμύρια ευρώ) βοήθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο για την κατασκευή ενός εργοστασίου μπαταριών εκεί, διαφορετικά θα μπορούσε να επιλέξει τη «Ισπανία».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!