NEA

Διαρροή για το Volvo EX30

Το ηλεκτρικό ΕΧ30 θα αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο του Jeep Avenger – Με την επιδότηση θα κοστίζει λίγο πάνω από τις 30.000 ευρώ – Πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου, στην Ελλάδα από το φθινόπωρο.

Μέχρι να γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια πρώτη εικόνα από το EX30 που ανέβηκε κατά λάθος στο configurator του επίσημου site της Volvo. Ωστόσο, παρέμεινε όσο χρειάστηκε ώστε μερικοί να πάρουν ένα screenshot και να μας δώσουν την πρώτη γεύση.

Όπως μπορούμε να δούμε το EX30 είναι μία μικρογραφία του μεγαλύτερου EX90, με περισσότερο στιλ και πιο νεανικές γραμμές έτσι ώστε να προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό. Για αυτό υπάρχει διχρωμία μεταξύ αμαξώματος και οροφής, καθώς και νέες πολύ όμορφες ζάντες για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Το EX30 πιθανότατα θα κατασκευάζεται στην Κίνα από την Geely και θα μοιράζεται την πλατφόρμα SEA και τα ίδια μηχανικά μέρη με μπαταρία 62 kWh. Στην βασική έκδοση το μοτέρ αποδίδει 272 ίππους και στην τετρακίνητη Brabus με τα δύο μοτέρ 428 άλογα.

Θα χρησιμοποιεί και αυτό την πλατφόρμα SEA της Geely. Αν κρίνουμε από όσα βλέπουμε θα είναι ελαφρά μικρότερο από το XC40, κάπου μεταξύ των 4,2 και 4,3 μέτρων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!