NEA

Τελικά, η ηλεκτροκίνηση φέρνει νέες θέσεις εργασίας;

Η εγκατάσταση τεσσάρων εργοστασίων μπαταριών αυτοκινήτων στη βόρεια Γαλλία, το πρώτο από τα οποία εγκαινιάζεται στα τέλη του μήνα Μαΐου, αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 20.000 θέσεων εργασίας έως το 2030, σύμφωνα με επαγγελματίες του κλάδου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε στις αρχές 12 Μαΐου την άφιξη της ταϊβανέζικης εταιρείας μπαταριών ProLogium στη Βόρεια Γαλλία. Η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στη Δουνκέρκη μετά από έλεγχο σε περίπου 40 τοποθεσίες. 

Για τον Μακρόν, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή την Παρασκευή, τα νέα αντιπροσωπεύουν μια ευκαιρία να τονίσει τη δράση του υπέρ της επανεκβιομηχάνισης της χώρας. 

«Αυτή η περιοχή ενσαρκώνει τέλεια την πολιτική μας, τόσο με τη μεταμόρφωση των ηθοποιών όσο και με μια ισχυρή ελκυστικότητα», ανέφερε το Elysée.

Χάθηκαν θέσεις εργασίας αλλά και δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας

Αυτό ωστόσο δεν θα αντισταθμίσει τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα έχουν εξαφανιστεί μέχρι τότε στη Γαλλία στην αυτοκινητοβιομηχανία, που έχει κλονιστεί από μια αναγκαστική τεχνολογική επανάσταση.

Σύμφωνα με την Automotive Platform (PFA), ένωση του βιομηχανικού κλάδου στη Γαλλία, το εργατικό δυναμικό στον  τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκε κατά 85.000 άτομα την τελευταία δεκαετία, δηλαδή μια ετήσια μείωση άνω του 2%.

Επιπλέον, με την ηλεκτροκίνηση, 52.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν έως το 2030, συμπεριλαμβανομένων 32.000 μεταξύ οικοδόμων και 20.000 άλλων σε χυτήρια, κλπ. 

Η CGT εκτιμά, με βάση μια έκθεση εμπειρογνωμόνων που έχει αναθέσει, ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν τουλάχιστον 50.000 άμεσες περικοπές θέσεων εργασίας. 

Όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η PFA αναμένει ότι θα δημιουργηθούν 23.000 έως 35.000 θέσεις εργασίας έως το 2030.

Συμπεριλαμβανομένων 12.000 σε εργοστάσια μπαταριών και σε γραμμές παραγωγής αφιερωμένων σε ηλεκτρικούς κινητήρες στους κατασκευαστές και 11.000 σε ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αλουμίνιο κ.λπ.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!