NEAPINED

Υβριδικό Toyota Yaris με 130 ίππους

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε τη νέα έκδοση Hybrid 130 που τοποθετείται πάνω από την υπάρχουσα Hybrid 115.

H νέα έκδοση εφοδιάζεται με το υβριδικό HDS σύστημα 5ης γενιάς που έχει τον γνωστό 1.500άρη κινητήρα βενζίνης. Μια νέα μονάδα μετάδοσης/ διαφορικού με μεγαλύτερη και πιο ισχυρή γεννήτρια/ ηλεκτροκινητήρα και αναβαθμίσεις του λογισμικού και της μονάδας ελέγχου ισχύος (PCU), η Toyota αύξησε τη συνολική απόδοση του συστήματος κατά 12%, από τους 116, στους 130 ίππους.

Επίσης, υπάρχει μια σημαντική αύξηση στη ροπή, με τη μέγιστη ροπή του ηλεκτρικού κινητήρα MG2 να αυξάνεται κατά 30%, από τα 141 Nm στα 185 Nm. Έτσι, το σπριντ για τα 0-100 χλμ./ώρα είναι ταχύτερο κατά μισό δευτερόλεπτο (στα 9,2 δευτερόλεπτα), ενώ υπάρχουν και καλύτερες ρεπρίζ. Ταυτόχρονα, οι εκπομπές CO2 είναι στα χαμηλά επίπεδα των 96-116 γραμμ./χλμ.

Επιπρόσθετα και ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, υπάρχει αναβαθμισμένος πίνακας οργάνων 7,0 ή 12,3 ιντσών, καθώς και κεντρική οθόνη αφής 9.0 ή 10,5 ιντσών. Χάρη στο νέο σύστημα πολυμέσων και τη μονάδα επικοινωνίας δεδομένων (DCM), η Toyota παρέχει την ευελιξία και την ευκολία των ενημερώσεων λογισμικού που παρέχονται over-the-air.

Αυτό σημαίνει ότι οι λειτουργίες Toyota Safety Sense και πολυμέσων μπορούν να αναβαθμιστούν απρόσκοπτα, χωρίς να χρειάζεται να μεταφερθεί το αυτοκίνητο σε κέντρο σέρβις. Οι λήψεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ενώ οδηγεί το αυτοκίνητο, έτοιμο για εγκατάσταση όταν είναι βολικό για τον οδηγό.

Το σύστημα μεταφέρει τις προφορικές εντολές σε άλλο επίπεδο με σύστημα αναγνώρισης φωνής με την προσφώνηση «Hey Toyota» που ανταποκρίνονται σε πιο φυσικές μορφές ομιλίας.

Για πρώτη φορά υπάρχει ένα έξυπνο ψηφιακό κλειδί. Συνδεδεμένο με την εφαρμογή MyT, αυτό δίνει σε έως και πέντε χρήστες πρόσβαση στο όχημα χρησιμοποιώντας το smartphone τους. Είναι σχεδιασμένο για απόλυτη άνεση, ώστε οι χρήστες να μπορούν να κλειδώνουν, να ξεκλειδώνουν ή να ξεκινούν το όχημά τους χωρίς να χρειάζεται να βγάλουν το τηλέφωνό τους από την τσάντα ή την τσέπη τους.

Το ψηφιακό κλειδί είναι συμβατό τόσο με συσκευές Apple όσο και με Android και μια σύνδεση ενός έτους περιλαμβάνεται στην τιμή αγοράς του αυτοκινήτου ως βασικός εξοπλισμός για την Premiere Edition και προαιρετικά για τις εκδόσεις GR SPORT και Mid.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!