NEAPINED

Το τερμάτισαν! Ένα Toyota GR Yaris με 750 άλογα!

Το Toyota GR Yaris είναι πράγματι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα των τελευταίων ετών και ένα από τα πιο αγαπημένα για tuning.

Παρά τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1.600 κυβικών εκατοστών, ο κινητήρας με κωδικό G16E-GTS φαίνεται να κρύβει πολλά επιπλέον άλογα στο εσωτερικό του σε σχέση με τα 300 άλογα που αποδίδει στην GR Corolla.

Στην Αυστραλία, η εταιρία Powertune Australia πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ακραία βελτίωση στο Toyota GR Yaris. Μετά από την αναβάθμιση, το αυτοκίνητο απέδωσε περίπου 750 ίππους, προσφέροντας μια εντυπωσιακή αναλογία ειδικής ισχύος με περίπου 465 ίππους ανά λίτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα εργοστασιακά τμήματα του κινητήρα διατηρήθηκαν αναλλοίωτα.

Η εταιρία εγκατέστησε μια μεγαλύτερη τουρμπίνα, μια διαφορετική εξάτμιση, ένα νέο intercooler και μια νέα χαρτογράφηση του «εγκεφάλου».

Επίσης, ενισχύθηκε το κιβώτιο με ένα νέο συμπλέκτη, προκειμένου να αντέξει την επιπλέον ισχύ. Αυτή η αναβάθμιση έχει δοκιμασθεί υποστηριχθεί μέχρι στιγμής μέσω περισσότερων από 30 δοκιμών σε δυναμόμετρο.

Η εργασία αυτή διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο και το επίτευγμα είναι εντυπωσιακό. Ειδικά εάν λάβουμε υπόψη ότι το μικρό αυτοκίνητο διατηρεί το χαμηλό του βάρος στα μόλις 1.280 κιλά!

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!