NEAPINED

Το Baojun Yep ξεκινά κάτω από τα 11 χιλιάρικα

Η SAIC-GM-Wuling, μια κοινοπραξία στην Κίνα, επιχειρεί να εισέλθει σε ένα νέο τμήμα της ακμάζουσας κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας με την παρουσίαση του Yep, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV με το εμπορικό σήμα Baojun.

Αυτό το συμπαγές SUV, γνωστό ως YueYe στην Κίνα, είναι διαθέσιμο από 10.490 ευρώ, με το κορυφαίο μοντέλο να κοστίζει 11.860 ευρώ.

Το Yep παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο και ξεκίνησε επίσημα να πωλείται στις 25 Μαΐου. Το τρίθυρο SUV είναι σχεδιασμένο με τέσσερις θέσεις, με μήκος μόλις στα 3,381 μέτρα, πλάτος στα 1,686 μέτρα και ύψος 1,721 μέτρα. Για λόγους σύγκρισης, είναι περίπου 25 εκατοστά μικρότερο από ένα Suzuki Jimny.

Δεδομένου του συμπαγούς μεγέθους του, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Yep είναι ελαφρύ, ζυγίζοντας μόλις 1.006 κιλά. Ο εσωτερικός χώρος είναι περιορισμένος, αλλά τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν και να παρέχουν στο SUV ένα χώρο φόρτωσης στα 715 λίτρα).

Το Baojun Yep εφοδιάζεται με μία μπαταρία 28,1 kWh, η οποία κινεί έναν μονό ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 67 ίππους και 140 Nm ροπής. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 30% στο 80% σε μόλις 35 λεπτά και το Yep μπορεί να διανύσει 300 χλμ. με μία μόνο φόρτιση, λαμβάνοντας υπόψη το μικρό μέγεθος της μπαταρίας του. Η τελική ταχύτητα είναι στα 100 χλμ./ώρα.

Το Yep έχει μια boxy εξωτερική σχεδίαση, με μαύρους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες, προεκτάσεις φτερών και πάνελ ζυγωματικών. Το μπροστινό μέρος έχει μία κλειστή μάσκα και προβολείς LED. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά στοιχεία είναι μια μικρή οθόνη στην πίσω πόρτα που μπορεί να εμφανίζει μηνύματα προς τους άλλους οδηγούς.

Παραδόξως, το εσωτερικό του Yep είναι καλά εξοπλισμένο. Διαθέτει στάνταρ ένα ζεύγος οθονών 10,25 ιντσών που χρησιμεύουν ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και οθόνη infotainment. Επιπλέον, περιλαμβάνει ένα σύστημα κάμερας 360 μοιρών. Θα θέλατε να δείτε το κινεζικό Yep και στην Ελλάδα; Θα το αγοράζατε αν κόστιζε κάτω από 20.000 ευρώ;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!