NEA

Το Tesla Model Y ξεπέρασε σε πωλήσεις την Toyota Corolla!

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο το πετυχαίνει αυτό και είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Model Y είναι διπλάσιο σε κόστος από το Corolla.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε η JATO Dynamics δείχνουν ότι το Tesla Model Y ξεπέρασε το Toyota Corolla και έγινε το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η αλλαγή που γίνεται στις αρχές της φετινής χρονιάς αποτελεί μια ιστορική στιγμή, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που ένα ηλεκτρικό όχημα ηγείται των παγκόσμιων πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, το Tesla Model Y πούλησε 267.200 μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ το Toyota Corolla και τα άλλα μοντέλα που πωλούνται με διαφορετικές ονομασίες παγκοσμίως κατέγραψαν 256.400 πωλήσεις.

Το Tesla Model Y πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα μετά την αύξηση των πωλήσεών του κατά 69% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Από την άλλη πλευρά, η Corolla συνέχισε την πτωτική της πορεία από το 2022, καταγράφοντας μείωση κατά 29% στις πωλήσεις στην Κίνα και 10% στις ΗΠΑ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!