NEA

Το Volvo EX30 θα θέσει νέα δεδομένα

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 δεν σχεδιάστηκε μόνο για να είναι ασφαλές και βιώσιμο, αλλά και με στόχο να κάνει τη ζωή των επιβατών του πιο εύκολη πιο απολαυστική, μέσω τεχνολογίας αιχμής και μελετημένου σκανδιναβικού ντιζάιν.

Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά όπως το τζιν, το λινάρι και το μαλλί, καθώς και μία σειρά από εκφραστικά χρώματα και διαφορετικές υφές, το εσωτερικό ενσωματώνει την υπεύθυνη σχεδίαση στον πυρήνα του.

Το EX30 προσφέρει μία προσαρμοστική εμπειρία χρήστη, αφαιρώντας έξυπνα οτιδήποτε πολύπλοκο. Επιπλέον, χαρακτηριστικά όπως το soundbar που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό -το πρώτο στο είδος του σε ένα αυτοκίνητο- και μία σειρά από έξυπνες ιδέες αποθήκευσης συνδυάζονται, δημιουργώντας μία εμπειρία μεγάλου αυτοκινήτου σε μικρές διαστάσεις.

Premium ποιότητα ήχου

Το soundbar του EX30, το πρώτο στο είδος του, αντλεί έμπνευση από τη σχεδίαση οικιακών συστημάτων ήχου. Ενσωματώνει μία σειρά ηχείων και πλημμυρίζει ολόκληρη την καμπίνα με premium ήχο, ενώ υπάρχει και το high-end ηχοσύστημα της Harman Kardon. Το soundbar αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα έξυπνης σχεδίασης. Μέσω της ομαδοποίησης διαφορετικών ηχείων σε μία μονάδα, μειώνονται η καλωδίωση και τα άλλα υλικά που απαιτούνται.

Επίσης, έχει αλλάξει θέση στο «ντουλαπάκι του συνοδηγού», τοποθετώντας το κάτω από την κεντρική οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν πλέον να το φτάνουν με ευκολία, ενώ έχει αυξημένη χωρητικότητα χάρη στο επίπεδο δάπεδο.

Η κεντρική κονσόλα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και χρηστική, με ένα συρόμενο σύστημα. Το επάνω μέρος της ποτηροθήκης μπορεί να προεκταθεί για να φιλοξενήσει τον καφέ ή το smartphone σας ή να ολισθήσει προς τα πίσω παρέχοντας περισσότερο χώρο. Στο κάτω μέρος της κονσόλας υπάρχει ένας προστατευόμενος χώρος για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων όπως τα γυαλιά ή τα ακουστικά σας, ενώ στον μεγάλο ανοιχτό χώρο που βρίσκεται από πάνω μπορείτε να τοποθετήσετε μία τσάντα.

Η «κεντρικοποίηση» στο εσωτερικό του EX30 εκφράζεται επίσης από τη μοναδική οθόνη 12,3” που είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό και παρέχει κάθε σχετική πληροφορία που χρειάζεται ο οδηγός. Εντάσσοντας τα πάντα μέσα σε μία και μόνο οθόνη, δημιουργείται μία αίσθηση χώρου γύρω από τον οδηγό, αλλά και να εξοικονομήσουμε υλικά.

Η κεντρική οθόνη προσφέρει επίσης την επιλογή προβολής «calm», η οποία παρουσιάζει μόνο ζωτικές πληροφορίες, για ακόμη πιο απερίσπαστη οδήγηση. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη διάρκεια της νύχτας, μειώνοντας την κούραση των ματιών σε μακρινές διαδρομές.

Το EX30 με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google περιλαμβάνει φωνητική βοήθεια από το Google Assistant, πλοήγηση μέσω Google Maps και τις αγαπημένες εφαρμογές σας στο Google Play. Το EX30 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο Volvo που εξοπλίζεται με ασύρματη λειτουργία Apple CarPlay.

Το σύστημα infotainment παρέχει συνδεσιμότητα 5G, όπου διατίθεται. Με την υποστήριξη του Snapdragon Cockpit Platforms από την Qualcomm Technologies, Inc, αυτή η premium in-car εμπειρία θα έχει εξαιρετικά άμεση απόκριση.

Κατά την παραγγελία υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε τέσσερα ξεχωριστά εσωτερικά «δωμάτια». Όλα ακολουθούν μία πιο βιώσιμη προσέγγιση στα υλικά και το καθένα διαθέτει τη δική του έκφραση. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο υιοθετεί τη διαχρονική γοητεία του τζιν, ενσωματώνοντας ό,τι απομένει από τη διαδικασία ανακύκλωσης των τζιν.

Ανάμεσα σε άλλα υλικά που προσφέρονται, συγκαταλέγονται ανακυκλωμένο πλαστικό φτιαγμένο από απορρίμματα, όπως παλιά πλαίσια παραθύρων και ρολά παντζουριών, ανανεώσιμο φυσικό λινάρι, από τη σουηδική εταιρεία Bcomp στην οποία έχει επενδύσει το Volvo Cars Tech Fund, υπεύθυνης προέλευσης μείγμα μαλλιού που περιλαμβάνει 70% ανακυκλωμένο πολυεστέρα και ένα πλεκτό υφασμάτινο υλικό για τα καθίσματα που περιλαμβάνει ανακυκλωμένο πλαστικό.

Το EX30 προσφέρει επίσης την επιλογή μίας επένδυσης από Nordico – ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο υλικό που δημιουργείται από υφάσματα τα οποία είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά όπως τα μπουκάλια PET και υλικά βιολογικής προέλευσης από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία.

Το νέο Volvo EX30 θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου και την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!