NEA

Dieselgate: VW και η Audi συνεχίζουν να πληρώνουν

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στον γερμανικό όμιλο αφού συνεχίζουν να πληρώνουν τα σπασμένα για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ιστορία θα αναφέρεται στο Dieselgate ως την ταφόπλακα των ντίζελ και το εφαλτήριο για την ηλεκτροκίνηση. Όπως και να έχει η VW και η Audi καλούνται να διευθετήσουν μία ακόμη δικαστική απόφαση. Αυτή τη φορά έρχεται από τον γενικό εισαγγελέα της Πολιτείας του Τέξας που αποφάσισε οι δύο εταιρίες να καταβάλουν πρόστιμο 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Έχουν περάσει 8 χρόνια και ακόμη ο γερμανικός όμιλος ταλαιπωρείται οικονομικά από το τεράστιο σκάνδαλο. Μέχρι τώρα μόνο στις ΗΠΑ έχει διευθετήσει πρόστιμα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνουν ποινές και αποζημιώσεις. Ωστόσο, δεν μπορεί να προστατευτεί τις τοπικές και πολιτειακές κυβερνήσεις.

Αξιοσημείωτο είναι πως πριν από περίπου ένα χρόνο και για τους ίδιους λόγους, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ουαλία η Volkswagen συμφώνησε να καταβάλει 193 εκατομμύρια στερλίνες για να συμβιβαστεί εξωδικαστικά με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων του VW Group.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!