NEA

Ποιος θα αγοράσει την Enzo του Fernando Alonso;

Το ιταλικό supercar θα βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα και εκτιμάται ότι μπορεί να πουληθεί έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας το το ακριβότερο Enzo όλων των εποχών.

Ο Fernando Alonso αποφάσισε να πουλήσει την προσωπική του Ferrari Enzo, ένα πανέμορφο αυτοκίνητο που ήταν στην κατοχή του για τα τελευταία 12 χρόνια.

Δεν είναι γνωστό γιατί ο Alonso αποφάσισε να αποχωριστεί αυτό το διάσημο ιταλικό supercar, αλλά πρόκειται για την πρώτη Enzo που κατασκευάστηκε, επίσημα γνωστή ως Scocca n.1, την καθιστά ιδιαίτερα ξεχωριστή.

Η εταιρία που έχει αναλάβει την πώληση του αυτοκινήτου δεν παρέχει πολλές λεπτομέρειες. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η Ferrari Enzo είναι φινιρισμένη στο δημοφιλές χρώμα Rosso Corsa και συνοδεύεται από ένα κόκκινο βιβλίο Ferrari Classiche Red Book που την πιστοποιεί ως την πρώτη Enzo που κατασκευάστηκε.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η Enzo διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό V12 των 6,0 λίτρων που αποδίδει 660 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια της Enzo του Alonso είναι ότι διαθέτει καθίσματα από ανθρακονήματα που είναι τυλιγμένα σε μαύρη αλκαντάρα με κόκκινες ραφές και κόκκινα λογότυπα του σήματος της Ferrari στα προσκέφαλα.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 4.800 χιλιόμετρα και φαίνεται να είναι σε άριστη κατάσταση.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!