NEAPINEDΑΓΩΝΕΣ

Ο Loeb στο τιμόνι της ηλεκτρικής Lancia Delta Evo-e RX

Η Special ONE Racing παρουσίασε το αμιγώς ηλεκτρικό Lancia Delta Evo-e RX, το οποίο θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA το 2023.

Το αγωνιστικό αποτίνει φόρο τιμής στα θρυλικά μοντέλα Delta Integrale που κάποτε συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και διαθέτει το εμβληματικό χρώμα Martini.

Η ομάδα θα συμμετάσχει με δύο αγωνιστικά, τα οποία θα οδηγούν ο διάσημος πρωταθλητής ράλι Sebastien Loeb και ο Γάλλος οδηγός rallycross Guerlain Chicherit. Είναι ενδιαφέρον ότι η GCK Motorsport του Chicherit είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του Delta Evo-e RX.

Το Delta Evo-e RX εφοδιάζεται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ο καθένας από τους οποίους αποδίδει 331 ίππους. Συνδυαστικά, αποδίδουν την εντυπωσιακή ισχύ των 662 ίππων, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα.

Ενώ το Evo-e RX μοιράζεται ομοιότητες με την αρχική Lancia Delta όσον αφορά τις αναλογίες, διαθέτει πιο επιθετική σχεδίαση με μια εξέχουσα μπροστινή πρόσοψη, ένα splitter και προβολείς LED που προσθέτουν μια μοντέρνα πινελιά.

Ο Sebastien Loeb, ο οποίος επιστρέφει στους αγώνες rallycross μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το project. Έχοντας μεγαλώσει παρακολουθώντας τις νίκες των Lancia Delta στα ράλι, έχει μια προσωπική σχέση με το αυτοκίνητο.

Αφού δοκίμασε το Delta Evo-e RX τον περασμένο Δεκέμβριο, εντυπωσιάστηκε αμέσως από τις δυνατότητές του και περιμένει με ανυπομονησία να αλώσει τις πίστες σε όλο τον κόσμο.

Η GCK Motorsport ξεκίνησε τους αγώνες με το Delta Evo-e RX πέρυσι, με τον Chicherit πίσω από το τιμόνι. Ωστόσο, το εντυπωσιακό χρώμα Martini προστέθηκε για τη σεζόν 2023. Για να επεκτείνουν την παρουσία τους, ένα δεύτερο αυτοκίνητο προστέθηκε στη σύνθεση, το οποίο θα οδηγήσει ο Loeb.

Η σεζόν rallycross ξεκινάει στην Πορτογαλία αυτό το Σαββατοκύριακο, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός νέου συναρπαστικού κεφαλαίου για την αμιγώς ηλεκτρική Lancia Delta Evo-e RX.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!