ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Nissan: Στα σωθικά του τρίλιτρου κινητήρα VR30DDTT [video

Η Nissan παρουσίασε πρόσφατα ένα συναρπαστικό βίντεο που παρουσιάζει τις περίπλοκες λεπτομέρειες του βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων VR30DDTT που χρησιμοποιείται στο Nissan Z.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε ένα διαφανές πρωτότυπο του κινητήρα, χρησιμοποιώντας συμπαγή μπλοκ από διαφανή ρητίνη και χρωμιωμένα εσωτερικά μέρη για να επιδείξει τον ακριβή χρονισμό και συγχρονισμό του κινητήρα.

Ο VR30DDTT είναι ένας twin-turbo V6 βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους. Συνδυάζεται είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων είτε με ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων.

Το βίντεο αποκαλύπτει τη λειτουργία του κινητήρα του Nissan Z, εστιάζοντας στο άνω τμήμα του. Με μεγάλη σαφήνεια παρουσιάζει την αλυσίδα χρονισμού και τον εκκεντροφόρο άξονα που ελέγχουν τη λειτουργία των βαλβίδων. Ενδεικτικά, τα έμβολα, οι διωστήρες και ο στροφαλοφόρος άξονας έχουν χρωμίωση, προσδίδοντας τους μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!