NEA

Η αγωνιστική εκδοχή του Toyota Prius έχει κάτι από Le Mans

Η Toyota αποκάλυψε το Prius Centennial GR Edition, ένα πρωτότυπο που παρουσιάζει μια αγωνιστική και αεροδυναμική εκδοχή του Prius.

Στο πλαίσιο εορτασμό των 100 χρόνων του αγώνα αντοχής Le Mans (10-11 Ιουνίου), το Prius Centennial GR Edition έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, αναδεικνύοντας τη σχέση ανάμεσα στην υβριδική τεχνολογία των παραγωγικών αυτοκινήτων και αυτήν που χρησιμοποιείται από την Gazoo Racing στους αγώνες αντοχής.

Το αγωνιστικό πρωτότυπο Prius διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο αεροδυναμικών βελτιώσεων, περιλαμβάνοντας επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα, splitter, πλευρικές ποδιές, μια μεγάλη πίσω αεροτομή και διαχύτη.

Το τμήμα επιδόσεων της Toyota πρόσθεσε ένα καπό από ανθρακονήματα και φώτα LED τεσσάρων σημείων που αντλούν έμπνευση από το αγωνιστικό αυτοκίνητο GR010 Hybrid. Επίσης, το Prius φορά ζάντες RAYS 18 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S 235/50 R18 και διαθέτει μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και αναβαθμισμένη, πιο αθλητική ανάρτηση.

Παρόλο που δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα κυκλοφορήσει μια έκδοση GR Prius για δρόμο, ο νέος πρόεδρος της Toyota, Koji Sato, έχει υποσχεθεί περισσότερα αυτοκίνητα GR, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για ένα αγωνιστικό υβριδικό Prius στο μέλλον.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!