NEA

Πωλείται μία σπάνια Ferrari 250 GT Boano Aluminum Coupe του 1956

Η 250 GT “Low Roof” Aluminum Coupe, που αγωνίστηκε στα χέρια τπυ Jan de Vroom το 1956, είναι μία από τις 14 του είδους της κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η Boano, ένας καταξιωμένος κατασκευαστής αμαξωμάτων, αναδιαμόρφωσε σχολαστικά το αμάξωμά του, με αποτέλεσμα ένα πιο κομψό προφίλ, μια χαμηλότερη γραμμή ζώνης και μια αδιαμφισβήτητη γοητεία.

Αυτό που πραγματικά κάνει αυτό το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει είναι το αμάξωμά του, που σφυρηλατήθηκε επιδέξια από ελαφρύ αλουμίνιο αντί για συμβατικό ατσάλι. Ως ένα από τα μόλις 14 παραδείγματα εφοδιάζεται με τον κινητήρα Colombo V12 3,0 λίτρων.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που παραδόθηκε αρχικά στον Luigi Chinetti, έναν Αμερικανό εισαγωγέα της Ferrari, είχε την τιμή να συμμετάσχει στο Grand Prix του Nassau το 1956 υπό τα ικανά χέρια του Jan de Vroom.

Τώρα, η 250 GT Boano είναι διαθέσιμη μέσω της MonacoCarAuctions στην περίφημη δημοπρασία Asta Rossa στις 8 Ιουνίου, η οποία είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στις Ferrari. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τελική τιμή πώλησής της θα κυμανθεί μεταξύ 1,39 και 2,14 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!