NEAPINED

Lexus GX: Ένα SUV για το Αμέρικα

Το νέο Lexus GX προσφέρει μια θηριώδη εμφάνιση, υψηλή απόδοση και πολλές προηγμένες λειτουργίες, καθιστώντας το ένα εντυπωσιακό SUV για την Βόρεια Αμερική, αλλά και για επιλεγμένες αγορές στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Lexus παρουσίασε το νέο της κορυφαίο SUV, το GX, το οποίο χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή του εμφάνιση και απόδοση. Το GX διαθέτει το πλαίσιο GA-F και ακολουθεί την κλασική σχεδίαση των SUV, με ευθείες γραμμές και έντονα φτερά.

Το νέο GX έχει αυξημένο μήκος και πλάτος σε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ το ύψος έχει μειωθεί για να προσδώσει μια πιο δυναμική αίσθηση. Η έκδοση Overtrail προσφέρει επιπλέον χαρακτηριστικά για off-road οδήγηση, όπως διαφοροποιημένους προφυλακτήρες που βελτιώνουν τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Στο εσωτερικό, η διάταξη των καθισμάτων μπορεί να είναι πενταθέσια ή εξαθέσια, ενώ οι πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν για να χωρέσουν ακόμα και ένα ποδήλατο mountain 29 ιντσών. Το σύστημα infotainment διαθέτει μια οθόνη 14 ιντσών και υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου για 4 μπουκάλια στο ντουλαπάκι της κονσόλας.

Όσον αφορά την εργονομία, η Lexus εφάρμοσε τη φιλοσοφία Tazuna, παρέχοντας στον οδηγό εύκολη πρόσβαση σε όλα τα βασικά χειριστήρια με μικρές κινήσεις των χεριών ή των ματιών.

Σχετικά με την γκάμα, το GX εξοπλίζεται με έναν νέο V6 κινητήρα χωρητικότητας 3.500 κυβικών εκατοστών με δύο turbo, που παράγει 354 ίππους και 650 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι ένα νέο 10-σχέσεων, ενώ η τετρακίνηση είναι στάνταρ.

Σημαντικά χαρακτηριστικά του Lexus GX είναι η ικανότητα ρυμούλκησης έως 3,5 τόνους και η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, η οποία βελτιώνει την άνεση κατά τη διάρκεια των σκληρών εκτός δρόμου διαδρομών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!