ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Continental: Mαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Τη σημασία της εταιρικής ευθύνης για την ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών στην Ελλάδα, προωθεί η εταιρεία ελαστικών Continental, μέσω των δράσεων του προγράμματος «Συμβάλλω ασφαλώς».

Από το 2012, η Continental στηρίζει αδιάλειπτα το «Χαμόγελο του Παιδιού», καλύπτοντας, απολύτως δωρεάν, τις ανάγκες όλων των οχημάτων του Οργανισμού (επιβατικά, ασθενοφόρα, μικρά λεωφορεία, βαν) σε ελαστικά, ώστε τα παιδιά και οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν ασφαλείς μεταφορές, κατά τις μετακινήσεις τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με στοιχεία του 2020 και με βάση την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Εθνικό Προφίλ Οδικής Ασφάλειας , η Ελλάδα είναι 7η από τις 27 χώρες της ΕΕ, όσον αφορά στους θανάτους από τροχαία, ανά εκατομμύριο κατοίκους και, παράλληλα, παρουσιάζει χειρότερες επιδόσεις από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό,τι αφορά στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, στην οδήγηση με απόσπαση προσοχής και στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας. Επιπλέον, το 2020, στην Ελλάδα σκοτώθηκαν 584 πολίτες σε τροχαία ατυχήματα, ενώ, τα τελευταία 10 χρόνια, οι θάνατοι από τροχαία αυξήθηκαν περισσότερο από τον αντίστοιχο μέσο όρο θανάτων στην ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, η EMA AE – Continental ελαστικά διοργάνωσε ημερίδα μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, για 20 παιδιά και εφήβους του «Χαμόγελου του Παιδιού», ηλικίας 7-17 ετών, που ζουν σε σπίτια του Οργανισμού στην Θεσσαλονίκη.

Η εκπαίδευση έγινε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης, υπό την αιγίδα του Δήμου, ο οποίος ευγενικά παραχώρησε δωρεάν τις υποδομές και το προσωπικό του Πάρκου, για τις ανάγκες της εκδήλωσης, παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Τα παιδιά εκπαιδεύθηκαν από το έμπειρο εκπαιδευτικό και εγκεκριμένο προσωπικό και έλαβαν ολοκληρωμένη θεωρητική ενημέρωση, σε σήματα και βασικούς  κανόνες του Κ.Ο.Κ. Στη συνέχεια, συμμετείχαν, φορώντας πάντα κράνη και ζώνες ασφαλείας, σε μια προσομοίωση πραγματικής οδήγησης μικρών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και ποδηλάτων, σε συνθήκες οδικής κυκλοφορίας πόλης, τηρώντας όλους τους απαραίτητους κανόνες.

Η διαδρομή που τα παιδιά οδήγησαν ήταν αρκετά απαιτητική, καθώς περιλάμβανε κυκλοφοριακούς κόμβους με διασταυρώσεις, φωτεινούς σηματοδότες, διάφορα εμπόδια και διαβάσεις πεζών! Η ημέρα έκλεισε με  προσφορά γεύματος και δώρων στα παιδιά. Επίσης, ο Δήμος Θέρμης έλαβε από την EMA AE – Continental Ελαστικά ένα καινούργιο ποδήλατο και έξι παιδικά ποδηλατικά κράνη, ως δώρο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, στις 3.6.23, τα οποία προσφέρθηκαν με κλήρωση στους πολίτες του Δήμου.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θέρμης, κ. Στυλιανός Αποστόλου δήλωσε στο τέλος της εκδήλωσης: «Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Θέρμης φιλοξένησε σήμερα τα παιδιά που στηρίζονται από τις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλονίκη. Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της EMA AE – Continental ελαστικά και είναι μεγάλη χαρά για τον Δήμο μας να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις, ειδικά όταν αγγίζουν τους βασικούς  σκοπούς αυτής της εγκατάστασης, δηλαδή τη βιωματική εκπαίδευση σε κανόνες κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας. Πεποίθησή μας είναι ότι η κυκλοφοριακή αγωγή συντείνει στην ευρύτερη κοινωνική Αγωγή του νέου ανθρώπου, αφού η κεντρική ιδέα είναι να σκεφτεί τη ζωή των συνανθρώπων του, πέρα από τη δική του. Αν σκεφτούμε τα αρνητικά παραδείγματα που αποκομίζουν καθημερινά τα παιδιά στους ελληνικούς δρόμους, όπως οδηγοί χωρίς ζώνη, που μιλούν στο κινητό, που παραβιάζουν σηματοδότες, που φέρονται με αγένεια ή και επιπολαιότητα, μοτοσυκλετιστές χωρίς κράνος, προσδοκία μας είναι αυτές οι εικόνες να αλλάξουν στο μέλλον προς το καλύτερο!»

Ο Δ/ντής Marketing  της ΕΜΑ Α.Ε., κ. Γιώργος Κουταλιέρης (αριστερά στην φωτογραφία) δήλωσε, με τη σειρά του, στο τέλος της εκδήλωσης: «Αφοσιωμένη στη διάθεση καινοτόμων προϊόντων, η Continental επενδύει στις αξίες της ασφαλούς αυτοκίνησης και της ευρύτερης κοινωνικής προσφοράς. Σήμερα, με μεγάλη χαρά, υποδεχθήκαμε τα παιδιά του Χαμόγελου, και στη Θεσσαλονίκη, για να διασκεδάσουμε αλλά και για να ξεκινήσουμε, από μικρή ηλικία, να μαθαίνουμε, στην πράξη και όχι απομνημονεύοντας πληροφορίες, τη σημασία της σωστής  συμπεριφοράς στο τιμόνι του αυτοκινήτου αλλά και της ιδανικής χρήσης των δρόμων από άλλη θέση, όπως αυτή του πεζού,  του μοτοσυκλετιστή ή του ποδηλάτη.  Μόνο έτσι, κατά την ενηλικίωση τους, παιδιά και έφηβοι θα γίνουν υπεύθυνοι οδηγοί-πολίτες και θα συμβάλλουν στη εξάλειψη της μάστιγας των οδικών ατυχημάτων. Στην EMA A.E.- Continental ελαστικά, δεσμευόμαστε ότι η σημερινή μας πρωτοβουλία θα έχει συνέχεια και συνέπεια».

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η 2η φορά που η EMA AΕ – Continental ελαστικά αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία για τα παιδιά του Χαμόγελου, αφού, στις 2.11.19, διοργάνωσε παρόμοια εκδήλωση για 20 παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού», ηλικίας 7-14 ετών, που ζουν σε σπίτια του Οργανισμού στην Αττική. Η εκπαίδευση έγινε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, “Jumicar”, στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!