NEA

Ανησυχίες για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla

Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν στοιχεία από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) που αναδεικνύουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συστήματος Autopilot της Tesla.

Σύμφωνα με μια ανάλυση της Washington Post, από το 2019 το Tesla Autopilot είχε εμπλοκή σε 736 ατυχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες με 17 θανάτους, από τους οποίους οι 11 σημειώθηκαν από τον Μάιο του 2022.

Η αφαίρεση του ραντάρ και η εγκατάσταση κάμερας στα οχήματα της Tesla μπορεί να είναι υπεύθυνες για την αύξηση των ατυχημάτων. Αυτή η απόφαση της Tesla είναι η πιο πιθανή αιτία για την αύξηση του αριθμού των ατυχημάτων.

Παρόλο που ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έχει επισημάνει τα οφέλη του Autopilot, τα δεδομένα από την NHTSA δημιουργούν ανησυχίες σχετικά με την παρούσα κατάσταση της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Tesla επισημαίνει ότι οι λειτουργίες Autopilot, Enhanced Autopilot και Full Self-Driving απαιτούν την ενεργή παρουσία του οδηγού και δεν καθιστούν το όχημα πλήρως αυτόνομο.

Παρ’ όλα αυτά, η ανάκληση 360.000 οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Full Self-Driving beta λόγω του αυξημένου κινδύνου σύγκρουσης αποκαλύπτει περαιτέρω τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και πολυπλοκότητες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση. Και πως η Tesla δεν έχει ακόμα καταφέρει να εξελίξει ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!