NEAPINED

Νέο VW Tiguan: Λανσάρισμα τους πρώτους μήνες του 2024

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα  μερικά ακόμη teaser για το επερχόμενο ολοκαίνουργιο Tiguan που θα περάσει στη νέα του γενιά με νέο ταμπλό και 15άρα οθόνη.

Η νέα γενιά Tiguan θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo, πρόκειται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2024, μετά από περίπου επτά χρόνια.

Αν στις φωτογραφίες υπάρχει βαρύ καμουφλάζ, το νέο Tiguan θα διαθέτει μία κομψή σχεδίαση σε σύγκριση με αρκετά στοιχεία από το ηλεκτρικό ID.4. Το αμάξωμα θα είναι μακρύτερο κατά 32 χιλιοστά φτάνοντας τα 4,551 μέτρα. Το ύψος θα έχει +5 χλστ. (συνολικά 1,640 μέτρα), ενώ το πλάτος και το μεταξόνιο παραμένουν τα ίδια (στα 1,939 μέτρα και 2.681 χλστ., αντίστοιχα).

Η Volkswagen δεν έχει αποκαλύψει ακόμη λεπτομέρειες σχετικά με το μακρύτερο Tiguan Allspace, αλλά φημολογείται ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να το αντικαταστήσει με ένα ξεχωριστό μοντέλο. Ενδεχομένως το Tayron επόμενης γενιάς, το οποίο θα κατασκευάζεται στη Γερμανία και θα έχει το ρόλο και του αντίστοιχου Skoda Kodiaq δεύτερης γενιάς.

Το Tiguan του 2024 αναμένεται να προσφέρει βελτιωμένη πρακτικότητα, με μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ 648 λίτρων και αυξημένο χώρο για τα κεφάλια τόσο των εμπρός όσο και των πίσω επιβατών. Τα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού θα διαθέτουν ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με λειτουργίες μασάζ και εξαερισμού.

Το Tiguan θα εξοπλίζεται επίσης με προαιρετικούς προβολείς HD matrix, οι οποίοι μπορούν να φωτίζουν το δρόμο έως και 500 μέτρα. Το πίσω μέρος θα ξεχωρίζει από μια λωρίδα LED σε όλο το πλάτος, ακολουθώντας την τάση των φωτεινών μπαρών που χαρακτηρίζει αρκετά νέα μοντέλα.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, οι βασικές εκδόσεις του Tiguan θα διαθέτουν σύστημα infotainment 12,9 ιντσών, ενώ τα πλουσιότερα θα έχουν μεγαλύτερη οθόνη 15 ιντσών. Η οθόνη αφής θα μοιάζει με «ελεύθερο» tablet αντί να είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, μια νέα οθόνη head-up στο παρμπρίζ και μια οθόνη OLED για το 4Motion Active Control τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα.

Η Volkswagen δεν έχει ακόμη αποκαλύψει συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις εκδόσεις κινητήρων για την τρίτη γενιά του Tiguan. Ωστόσο, θεωρούνται σίγουρες οι βασικές βενζίνης στα 1.500 κ.εκ., οι δίλιτρες ντίζελ και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις που θα έχουν μεγαλύτερη μπαταρία και η ηλεκτρική τους αυτονομία θα ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!