NEA

Στα σκαριά το νέο Toyota Land Cruiser

Η Toyota ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Land Cruiser του 2024 για την ευρωπαϊκή αγορά, το οποίο πιθανότατα θα είναι η επόμενη γενιά του Prado και θα επιστρέψει και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και το Land Cruiser δεν έχει σταματήσει ποτέ στην Ευρώπη, καθώς πωλείται χωρίς το Prado, φαίνεται ότι το teaser αφορά την ευρωπαϊκή έκδοση του επερχόμενου SUV, η οποία αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή που θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

H επίσημη ημερομηνία παρουσίασης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ούτε από την Toyota ΗΠΑ, ούτε από την ευρωπαϊκή εταιρεία, αλλά αναμένεται να γίνει γνωστή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η τρέχουσα γενιά Prado κυκλοφορεί από το 2009 και είναι καιρός να αντικατασταθεί. Αν και έχει δεχθεί αναβαθμίσεις κατά τη διάρκεια του μεγάλου κύκλου ζωής του, ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο είναι αναγκαίο.

Το νέο Prado αναμένεται να μοιράζεται την πλατφόρμα αμαξώματος με το Lexus GX του 2024, ενώ και τα δύο θα βασίζονται στο Land Cruiser LC300.

Εκτός από το Prado, υπάρχουν φήμες για ένα άλλο νέο SUV από την Toyota φέτος. Εικάζεται ότι το Century θα μετατραπεί σε ένα πολυτελές SUV που θα θέσει ως ναυαρχίδα της εταιρίας πάνω από το Land Cruiser.

Αναμένεται ότι αυτό το SUV θα παραχθεί αποκλειστικά στην Ιαπωνία και η τιμή του θα είναι σημαντικά υψηλότερη από το Land Cruiser, εστιάζοντας στην άνεση στο δρόμο αντί για τις εκτός δρόμου ικανότητες.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!