NEA

Τι μας ετοιμάζει η Volvo για το μέλλον

Η Volvo έχει δρομολογήσει το μέλλον της ως κατασκευαστής αυτοκινήτων, ανακοινώνοντας την αποκλειστική επικέντρωσή της στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η Volvo θα προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς έχει ήδη παρουσιάσει τα μοντέλα EX90 και EX30. Αναμένεται ότι το νέο EX30 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2024 με αρχική τιμή 37.572 ευρώ. Η εταιρεία έχει επίσης θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Θα λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο ώστε να φτάσει στο σημείο να έχει τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα να αποτελούν το 50% των πωλήσεών της έως το 2025. Επιπλέον, σχεδιάζει να εγκαταλείψει πλήρως τους κινητήρες εσωτερικής καύσης έως το 2030.

Πέρα από τα ήδη ανακοινωθέντα μοντέλα EX90 και EX30, η Volvo έχει στα σχέδιά της την κυκλοφορία ενός ηλεκτρικού XC40 δεύτερης γενιάς και ενός αντικαταστάτη για το XC60 με μπαταρία.

Επιπλέον, προγραμματίζεται η παρουσίαση ενός νέου ηλεκτρικού σεντάν, βασισμένου στην πλατφόρμα SPA2, που απευθύνεται στις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo, Jim Rowan, αποκάλυψε ότι η εταιρεία εξετάζει την πιθανότητα ενός ηλεκτρικού διάδοχου για το V90, λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά estate αυτοκίνητα.

Η Volvo έχει καθιερωθεί στην αγορά των estate από τη δεκαετία του ’90. Η ανακοίνωση της VW Group για την κυκλοφορία αντίστοιχων ηλεκτρικών μοντέλων από τις εταιρείες της, όπως η Skoda, η Audi και η VW, αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τη Volvo να εξελίξει ένα βιώσιμο ηλεκτρικό estate.

Οι φιλόδοξοι σχεδιασμοί της Volvo για το μέλλον καθιστούν σαφές ότι η εταιρεία θέλει να επιδείξει ηγετικό ρόλο στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση. Με την παρουσίαση νέων μοντέλων και την αφοσίωσή της στην καινοτομία, η Volvo επιδιώκει να διαμορφώσει ένα μέλλον που θα συνδυάζει την άνεση και την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων με τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!