ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Toyota Arene OS: Τεχνητή νοημοσύνη που θα προσομοιώνει μέχρι και μηχανικό κιβώτιο σε EV

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει μια επανάσταση στα συστήματα αναγνώρισης φωνητικών εντολών για τα αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.

Πολλά σύγχρονα μοντέλα ήδη χρησιμοποιούν Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) για ανέπαφο έλεγχο και φωνητικές εντολές. Η Toyota έχει στόχο να προσφέρει μια ακόμη πιο προηγμένη εμπειρία χρήσης για τους οδηγούς, βελτιώνοντας τόσο τους χρόνους απόκρισης όσο και την ακρίβεια αναγνώρισης.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω του Arene OS, του συστήματος της Toyota της νέας γενιάς, το οποίο θα διαχειρίζεται 200 λειτουργίες του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, ο φωνητικός βοηθός θα είναι τόσο έξυπνος και αποτελεσματικός, που θα παρέχει την αίσθηση ότι μιλάς σε έναν πραγματικό «χειριστή».

Επιπλέον, το Arene OS θα συνεισφέρει στο όραμα της Toyota για ένα σύστημα μετάδοσης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα προσομοιάζει την αίσθηση της οδήγησης ενός συμβατικού αυτοκινήτου με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό θα επιτευχθεί με την προσομοίωση των λειτουργιών του γκαζιού και του συμπλέκτη.

Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη θα επιτρέψει στην Toyota να δημιουργήσει εξατομικευμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες για κάθε μοντέλο που βασίζεται σε μια κοινή πλατφόρμα BEV. Οι ενημερώσεις λογισμικού θα μπορούν να προσαρμόζουν την αίσθηση οδήγησης και τον ήχο, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες οδήγησης για κάθε μοντέλο.

Παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, η Toyota υποδηλώνει ότι η τεχνολογία θα ενσωματωθεί στο επόμενο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην παγκόσμια αγορά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!