NEA

Fiat Panda 4×40°: Για την 40η επέτειο της τετρακίνητης έκδοσης

Αυτό το ειδικό μοντέλο κυκλοφορεί για να τιμήσει τη μακρόχρονη παρουσία του Fiat Panda ως ένα από τα παλαιότερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Το υφιστάμενο μοντέλο, που έχει κυκλοφορήσει από το 2011, παρουσιάζεται σε μια ειδική έκδοση για να γιορτάσει τα 40 χρόνια από την αρχική έκδοση της τετρακίνησης. Το πρώτο Fiat Panda με τετρακίνηση κυκλοφόρησε το 1983, λίγα χρόνια μετά την εισαγωγή του πρώτου μοντέλου της σειράς.

Η ειδική έκδοση, η οποία ονομάζεται Fiat Panda 4×40° Limited Edition, θα παραχθεί σε μόλις 1.983 αυτοκίνητα, για να τιμήσει το έτος της γέννησής του. Μέχρι σήμερα, έχουν πωληθεί περίπου 800.000 αυτοκίνητα της τετρακίνητης έκδοσης, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10% όλων των αυτοκινήτων 4×4 της κατηγορίας A που έχουν πωληθεί ποτέ.

Αυτή η αποκλειστική επετειακή έκδοση θα είναι διαθέσιμη στην Ιταλία, καθώς και στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Βασίζεται στο μοντέλο Panda Cross, με εξωτερικό φινίρισμα χρώματος Ivory, δίχρωμες ζάντες 15 ιντσών, μαύρα καλύμματα καθρεπτών και έντονα κόκκινα λογότυπα 4×40°, που αναδεικνύουν τη σιλουέτα του αρχικού μοντέλου.

Στο εσωτερικό, επικρατεί το λευκό χρώμα με διπλές κόκκινες ραφές και τα λογότυπα της επετειακής έκδοσης, καθώς και ειδικά “κεντήματα” στα καθίσματα που συνδυάζουν τον σχεδιασμό του παλιού και του νέου μοντέλου. Ο εξοπλισμός άνεσης και ψυχαγωγίας είναι επίσης πλούσιος.

Παρά την ηλικία του, το τρέχον Fiat Panda αναμένεται να παραμείνει στην παραγωγή στο εργοστάσιο του Pomigliano στη νότια Ιταλία μέχρι το 2026, όταν θα έχει συμπληρώσει 15 χρόνια παραγωγής!

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!