NEA

GSM Grassi 044S: Δεύτερη νιότη για την Lancia Delta S4

Η Lancia Delta S4, ένα ιστορικό μοντέλο που αναδύθηκε στη δεκαετία του ’80, επιστρέφει σε μια σύγχρονη εκδοχή με το Grassi 044S, το οποίο αποτελεί φόρο τιμής της ιταλικής start-up εταιρείας Grassi Scuderia Milanese στην κλασική αυτή αυτοκίνητη.

Το Grassi 044S διαθέτει έναν ισχυρό τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3,0 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση, ο οποίος τοποθετείται πάνω από τον πίσω άξονα. Αυτός ο κινητήρας παράγει εντυπωσιακή ισχύ 640 ίππων και διαθέτει σύστημα τετρακίνησης για να μεταφέρει αποτελεσματικά αυτήν την ισχύ στο έδαφος.

Με ένα συνολικό βάρος περίπου 1.200 κιλών (ή ακόμη και 1.100 κιλά χωρίς καύσιμα και υγρά), ο 044S υπόσχεται εντυπωσιακή επιτάχυνση. Αναφέρεται ότι μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα.

Αυτός ο χρόνος είναι συγκρίσιμος με αυτόν της Ferrari 296 GTB και πιθανώς αναφέρεται για την έκδοση του 044S με το σειριακό κιβώτιο έξι ταχυτήτων που είναι διαθέσιμο, αντί για το χειροκίνητο κιβώτιο που προσφέρεται επίσης.

Για να διαχειριστεί την ισχύ και να προσφέρει απόλυτο έλεγχο, το Grassi 044S εξοπλίζεται με μόνιμη τετρακίνηση και τρία διαφορικά.

Εμπρός, το αυτοκίνητο φοράει ελαστικά διαστάσεων 19 ιντσών με πλάτος 285 χιλιοστά, ενώ στο πίσω μέρος χρησιμοποιούνται φαρδύτερα ελαστικά με πλάτος 305 χιλιοστά. Τα φρένα του Grassi 044S είναι εξίσου δυνατά, με εξαπίστονες δαγκάνες στο μπροστινό άξονα και τετραπίστονες στον πίσω.

Το Grassi 044S σχεδιάστηκε από τον καταξιωμένο σχεδιαστή της Alfa Romeo, Giuseppe Armano, και παρουσιάζει σαφείς επιρροές από την εμβληματική Lancia Delta S4.

Οι γραμμές του αυτοκινήτου αντλούν έμπνευση από την κλασική αυτή αγωνιστική μηχανή, αναβιώνοντας τον μοναδικό σχεδιασμό και την απόδοση που έκαναν τη Delta S4 τόσο θρυλική.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία Grassi δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή ή το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του 044S, γνωρίζουμε ότι θα κατασκευαστούν μόνο 44 μονάδες του αυτοκινήτου – ένας αριθμός που αποτελεί και τον λόγο για το όνομά του. Αυτό καθιστά το Grassi 044S ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο, με περιορισμένη διαθεσιμότητα και εξαιρετική σπανιότητα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!