NEAPINED

Του χρόνου το Kia EV5

Το EV5 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην Κίνα αργότερα φέτος και η Kia σχεδιάζει να το φέρει σε άλλες αγορές μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η Kia ετοιμάζει ένα ακόμα ηλεκτρικό SUV, το EV5, το οποίο θα επεκτείνει τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της. Αυτό το μικρότερο crossover σχεδιάστηκε ως ηλεκτρική εναλλακτική λύση για το Sportage.

Η Kia έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία μέχρι το 2030, με στόχο να πουλήσει 1,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Σχεδιάζει επίσης να παρουσιάζει τουλάχιστον δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το 2027, με στόχο να έχει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι εκείνη την περίοδο.

Το EV5 Concept παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος και έλαβε θετικά σχόλια για τη μοντέρνα σχεδίασή του. Στη γκάμα της Kia, το EV5 θα τοποθετηθεί κάτω από το μεγαλύτερο μοντέλο EV9. Το EV5 έχει μια εντυπωσιακή και δυναμική εμφάνιση, με μία μάσκα με φωτεινή μπάρα LED που διατρέχει ολόκληρο το πλάτος του αμαξώματος.

Όσον αφορά το εσωτερικό, η Kia έχει δώσει έμφαση στη χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη infotainment έχουν ενσωματωθεί σε μία συνεχή οθόνη, προσφέροντας ένα σύγχρονο εσωτερικό περιβάλλον.

Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης, πιθανότατα το EV5 θα βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP) που χρησιμοποιείται σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας. Θα υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές με έναν ή δύο κινητήρες. Επίσης, υπάρχουν σχέδια για την παρουσίαση μιας έκδοσης GT υψηλών επιδόσεων.

Όσον αφορά την μπαταρία, αναμένεται να έχει χωρητικότητα από 77,4 έως 90 kWh, παρέχοντας αυτονομία πάνω από 600 χιλιόμετρα. Επιπλέον, θα υποστηρίζει ταχεία φόρτιση έως 350 kW, επιτρέποντας γρήγορη επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Το EV5 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην Κίνα αργότερα φέτος και η Kia σχεδιάζει να το φέρει σε άλλες αγορές μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Kia για την επέκταση της παρουσίας της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων και την προσφορά επιλογών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!