NEAPINED

Τράκαρες σε γκαράζ πλοίου; Τι πρέπει να κάνεις

Τα σχολεία έκλεισαν και οι διακοπές για πολλές οικογένειες ξεκίνησαν ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο. Ειδικά τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας πλημμύρισαν  ήδη από αυτοκίνητα που κατευθύνθηκαν στους κοντινούς νησιωτικούς προορισμούς της Αθήνας.

Χιλιάδες είναι τα αυτοκίνητα που κάθε Σαββατοκύριακο επιβιβάζονται στα επιβατηγά πλοία και έχει ενδιαφέρον να απαντηθεί ένα ερώτημα που ταλανίζει πολλούς οδηγούς αυτοκινήτων, όταν αυτοί εισέρχονται στα γκαράζ των πλοίων.

Τι γίνεται αλήθεια εάν συμβεί ένα μικρό ατύχημα την ώρα που παρκάρετε το όχημά σας εντός του γκαράζ του πλοίου; Ακόμα και αν το λάθος είναι του ανθρώπου που δίνει τις οδηγίες μέσα στο καράβι. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει με πόση μαεστρία τοποθετούνται τα αυτοκίνητα μέσα στο γκαράζ, που ουσιαστικά η απόσταση που χωρίζει το ένα με το άλλο δεν ξεπερνάει το μήκος ενός καθρέφτη…

Εμείς απευθυνθήκαμε σε έναν ασφαλιστή γνώστης ασφαλιστικής εταιρείας και του θέσαμε το παραπάνω ερώτημα. Ακολουθεί η απάντηση:

Ανεξάρτητα που βρίσκεται ένα όχημα, είτε αυτό λέγεται πυλωτή, πάρκινγκ αλλά και γκαράζ πλοίων  ο οδηγός φέρει αστική ευθύνη προς τρίτους για υλικές ζημίες και σωματικές βλάβες που ενδέχεται να προξενήσει.

Κατά συνέπεια η αστική ευθύνη των οδηγών κατά τη μεταφορά του οχήματος σε πλοία ή και σε φυλασσόμενους χώρους είναι αυτή που θα σε βγάλει από τις κακοτοπιές… εντός του πλοίου.

Η αστική ευθύνη είναι που κάνει τη διαφορά σε αυτές τις περιπτώσεις. Και ναι όλα τα συμβόλαια αυτοκινήτων έχουν την αστική ευθύνη ως κάλυψη.

Ωστόσο, θέλει προσοχή στα μικρά γράμματα γιατί πιθανόν να εντοπίσει κανείς και άλλες καλύψεις πέρα από την Αστική Ευθύνη, που δεν είναι πάντα οι ίδιες σε όλες τις ασφαλιστικές.

Άλλες εταιρείες προσφέρουν πολλές επιπλέον καλύψεις, όπως ζημιές από ανασφάλιστο όχημα ή κάλυψη για το προσωπικό ατύχημα οδηγού, και άλλες λιγότερες. Εσύ συγκρίνεις και επιλέγεις εκείνη την προσφορά που σου ταιριάζει περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση η είσοδος και η έξοδος σε ένα γκαράζ πλοίου θέλει μεγάλη προσοχή και απόλυτη συμμόρφωση με τους ανθρώπους που δίνουν τις οδηγίες για το ασφαλές παρκάρισμα των οχημάτων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!