NEAPINED

Αυτό είναι το Toyota C-HR που θα λανσαριστεί τέλη του έτους [video]

Το ιδιαίτερα δημοφιλές C-HR περνά στην επόμενη, δεύτερη γενιά του και θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας τέλη 2023 – Πλήρως υβριδικό, με τετρακίνητες εκδόσεις καθώς και plug-in υβριδική με εκτιμώμενη ισχύ στους περίπου 223 ίππους.

Όπως μπορούμε να δούμε οι Ιάπωνες κράτησαν την υπόσχεσή τους και η νέα γενιά C-HR έχει τη ριζοσπαστική σχεδίαση του Prologue. Στόχος είναι η προσέλκυση ενός πιο νεανικού κοινού μέσα από το δυναμικό coupe-crossover στιλ.

Το μπροστινό μέρος υιοθετεί τη μάσκα του νέου Prius και έχει ως βασικό χαρακτηριστικό το αιχμηρό ρύγχος και τους λεπτούς προβολείς. Από το πλάι και προς τα πίσω είναι έντονο το κουπέ σχήμα, ενώ διακρίνονται και οι pop-up λαβές στις πόρτες. Κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε ένα Toyota.

Το πίσω μέρος έχει το ίδιο ανασηκωμένο με του προηγούμενου μοντέλου με την διαφορά πως υπάρχει μια ενιαία λωρίδα από LED φωτιστικά σώματα. Οι Ιάπωνες κάνουν λόγο και για καλύτερη ορατότητα. Πάντως, τα παράθυρα για τους πίσω επιβάτες εξακολουθούν να δείχνουν μικρά.

Σχετικά με τις διαστάσεις το μήκος του νέου C-HR είναι στα 4,395 μέτρα (αύξηση κατά 3,5 εκατοστά), το πλάτος στα 1,83 μέτρα (+3,5 εκ.) και το ύψος στα 1,558 μέτρα. Το μεταξόνιο είναι το ίδιο στα 2.640 χιλιοστά.

Περνώντας στο εσωτερικό βλέπουμε μία σύγχρονη διάταξη δύο οθόνες. Πέρα από το πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων υπάρχει η κεντρική «ελεύθερη» οθόνη αφής με διαγώνιο 8 η 12,3 ιντσών. Οι σχεδιαστές κράτησαν αρκετούς φυσικούς διακόπτες για χάρη της εργονομίας, ενώ παρέμεινε και το λεβιέ για την επιλογή της κίνησης. Πλουσιότερος και με αναβαθμισμένα συστήματα είναι ο τεχνολογικός εξοπλισμός στο σύνολο του Toyota Safety Sense.

Η γκάμα των υβριδικών κινητήρων δεν έχει εκπλήξεις και περιλαμβάνει εκδόσεις που ξέρουμε από το Prius και τη Corolla. Στη βάση τοποθετείται η 1.8 Hybrid με εκτιμώμενη ισχύ στους 142 ίππους και ψηλότερα η 2.0 Hybrid με τουλάχιστον 190 ίππους και με 2WD ή 4WD έκδοση.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η Plug-in έκδοση με 223 ίππους. Διαθέτει μία μπαταρία 13,6 kWh που φορτίζει στα 3,5 kW και που προσφέρει μία αυτονομία στα 66 χιλιόμετρα. Οι τετρακίνητες AWD-i εκδόσεις έχουν ένα κόμπακτ ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα που εμπλέκεται έως τα 180 χλμ./ώρα.

Αυτά για την ώρα αφού η Toyota έδωσε τα πρώτα βασικά στοιχεία και τεχνικά χαρακτηριστικά. Εδώ να πούμε πως η παραγωγή του νέου C-HR ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Το λανσάρισμα του στην ελληνική αγορά θα αρχίσει τέλη του 2023 με αρχές 2024.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι σχετικό με τις τιμές πώλησης αλλά θεωρείται πως θα βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με της Corolla και πως η PHEV έκδοση δεν θα είναι τόσο ακριβή όσο του Prius PHEV.



Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!