NEA

Δεκάδες νέα μοντέλα σε όλο το κόσμο!

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023, παρουσιάστηκαν 43 εντελώς νέα επιβατικά μοντέλα. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει νέες γενιές ή νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο και δεν περιλαμβάνει τα facelift.

Τα SUV εξακολουθούν να κυριαρχούν, καθώς περίπου το 61% των νέων μοντέλων που παρουσιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Συνολικά, οι αυτοκινητοβιομηχανίες από όλο τον κόσμο παρουσίασαν 25 SUV, εκ των οποίων 13 ήταν από την Κίνα, 4 από την Ευρώπη, 3 από την Ινδία, 3 από την Ιαπωνία και από 1 στην Ινδονησία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν 5 νέα σεντάν, 5 hatchback, 2 station wagon, 3 MPV, 2 pickups και 1 σπορ μοντέλο.

Τα κινεζικά οχήματα αποτελούν σχεδόν το μισό από τα νέα μοντέλα, με 19 παρουσιάσεις από την Κίνα. Αυτός ο αριθμός είναι διπλάσιος από αυτόν του προηγούμενου τρίμηνου.

Η Γερμανία ήταν η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες παρουσιάσεις νέων αυτοκινήτων, με μόλις 5. Ακολούθησε η Σουηδία με 2 παρουσιάσεις.

Συνολικά, η Ευρώπη παρουσίασε 9 νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα Renault Rafale (Γαλλία), Smart #3, Volkswagen ID.7, Mercedes E-Class Sedan και Estate, BMW 5 Series (Γερμανία), Cupra Tavascan (Ισπανία), Polestar 4 και Volvo EX30 (Σουηδία).

Η Ινδία παρουσίασε 4 νέα μοντέλα, ενώ η Ιαπωνία παρουσίασε 5. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν μόνο 2 νέα μοντέλα, το Lincoln Nautilus και το Toyota Tacoma.

Επίσης, το Μεξικό παρουσίασε 2 νέα μοντέλα, το Chevrolet Aveo Sedan και το Hatchback. Η Ινδονησία και η Βραζιλία είχαν από 1 παρουσίαση, αντίστοιχα το Toyota Yaris Cross για τη Νοτιοανατολική Ασία και το Ram Rampage.

Η Toyota, ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, παρουσίασε 7 νέα μοντέλα.

Ακολούθησε η General Motors με 5 παρουσιάσεις, 3 από τις οποίες ήταν για την Κίνα και 2 για το Μεξικό.

Η κινεζική Geely ακολούθησε με 4 παρουσιάσεις, καθώς και πολυάριθμα εμπορικά σήματα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!