NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

VW SSP: Θα υποστηρίζει έως 1.700 ίππους!

Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της VW θα διαθέτει έως και 1.700+ ίππους, αντί για τους αρχικούς 1.100 ίππους που είχαν ανακοινωθεί.

Ο CEO του Volkswagen Group, Oliver Blume, ανακοίνωσε ότι η ολοκλήρωση της πλατφόρμας αναμένεται να γίνει έως το 2026, πολύ νωρίτερα από τον αρχικό στόχο του 2030.

Παρά τις καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω προβλημάτων στα ηλεκτρονικά μέρη και την έλλειψη ημιαγωγών, η πλατφόρμα αναμένεται να είναι ικανή να προμηθεύει οχήματα με υψηλή ισχύ.

Επιπλέον, τα οχήματα που βασίζονται σε αυτήν θα μπορούν να φορτίζονται από 10% σε 80% μέσα σε μόλις 12 λεπτά, σε σύγκριση με τα 35 λεπτά που απαιτούνται από την υπάρχουσα πλατφόρμα MEB EV της VW.

Η νέα καθολική αρχιτεκτονική κυψελών της VW, που χρησιμοποιεί διάφορα χημικά στοιχεία, θα συμβάλει σε αυτήν την αύξηση της απόδοσης. Ωστόσο, οχήματα με χαμηλότερο κόστος θα χρησιμοποιούν πιο οικονομικές μπαταρίες με στοιχεία LFP (λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού).

Η πλατφόρμα SSP θα υποστηρίζει όλα τα οχήματα του VW Group, με κάθε μάρκα να εργάζεται στην ανάπτυξη της δικής της έκδοσης, ανάλογα με τις ανάγκες και τη θέση της στην αγορά. Επιπλέον, το νέο λογισμικό της VW θα επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 και θα περιλαμβάνει την πιο προηγμένη τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!