NEA

Στο παρά πέντε… απετράπη εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα στην Ελλάδα

Λαβράκι έβγαλαν οι  μονάδες Ομάδες Ελέγχου Πάτρας και Ηγουμενίτσας της ΕΛ.Υ.Τ Αττικής, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας και του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για ύποπτο βυτιοφόρο όχημα, εντόπισαν και δέσμευσαν 500.000 λίτρα διαλυτών νόθευσης βενζίνης. Η αξία των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων υπερβαίνει τα 550.000 ευρώ. 

Το κύκλωμα επεδίωξε παράνομη εισαγωγή 15 βυτίων με διαλύτες νόθευσης βενζίνης, μέσω της θαλάσσιας οδού Τεργέστης – Πάτρας, προκειμένου να διανεμηθούν στη συνέχεια σε παράνομες εγκαταστάσεις και πρατήρια καυσίμων στην επικράτεια.

Στο μεταξύ το τελωνείο Σερρών, στις 18.01.2023, πραγματοποίησε κατάσχεση 25.747 λίτρων χημικού προϊόντος, με τους αναλογούντες δασμούς και φόρους να ανέρχονται στο ποσό των 62.350 ευρώ.

Ο αποστολέας του φορτίου ήταν εταιρεία με έδρα στην Βουλγαρία και παραλήπτης εταιρεία στην Ελλάδα, ενώ ο μεταφορέας και οδηγός του φορτηγού ήταν βουλγαρικής υπηκοότητας.

Οι χημικοί διαλύτες είναι διττής χρήσης, δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για βιομηχανική χρήση (π.χ. βιομηχανία χρωμάτων), όσο και ως καύσιμο κινητήρων. Κατόπιν σχετικής έρευνας, αποδείχθηκε ότι οι διαλύτες προορίζονταν για τη νόθευση καυσίμων.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!