NEA

Η Κηφισίας μεταμορφώνεται – Συνεχίζεται η αναβάθμιση των δρόμων στην Αττική

Η Κηφισίας μεταμορφώνεται – Ολοκληρώνονται οι εργασίες διαγράμμισης της Λεωφόρου Κηφισίας από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά.

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις στοχευμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο με σκοπό την αναβάθμιση της ασφάλειας των μετακινήσεων των πολιτών.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διαγράμμισης στη Λεωφόρο Κηφισίας, από τη διασταύρωσή της με την Λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την Πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά. Αυτές περιλαμβάνουν την ενίσχυση των διαχωριστικών γραμμών κατά μήκος του οδοστρώματος, καθώς και τη βελτίωση των διαβάσεων για πεζούς και των ειδικών γραμμών σήμανσης όπως οι “ζέμπρες”, τα “τόξα” και η Λ.Ε.Α.

Η ολοκλήρωση των εργασιών στη Λεωφόρο Κηφισίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα (30/6), ενώ παρόμοιες παρεμβάσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε άλλους σημαντικούς οδικούς άξονες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτές οι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου “Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Αττικής αρμοδιότητας ΔΚΕΣΟ”, το οποίο έχει προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ, και εντάσσονται στο στρατηγικό σχέδιο των 7 αξόνων που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των συνθηκών κυκλοφορίας.

Τα πρόσφατα έργα της Περιφέρειας Αττικής περιλάμβαναν τη χρωματισμό των κεντρικών στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνα σημεία της λεωφόρου Κηφισίας.

Επίσης, οι ομάδες εργασίας της Περιφέρειας ανέλαβαν την αντικατάσταση και τον καθαρισμό των πινακίδων σήμανσης σε κεντρικούς οδικούς άξονες, καθώς και τη βελτίωση του φωτισμού, τη συντήρηση των κεντρικών νησίδων και τη διεξαγωγή εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της. Επιπλέον, πρόσφατα διεξήχθη η πιλοτική δράση για την επίτευξη “καθαρών φαναριών” σε σημαντικές διασταυρώσεις.

Αναφερόμενος σχετικά, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Με χρήσιμες και ουσιαστικές παρεμβάσεις ενισχύουμε την ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών, υλοποιώντας βήμα τους άξονες του στρατηγικού πλάνου σχεδιασμό για την δημιουργία ασφαλών υποδομών στους δρόμους της Αττικής μας.

Και η συγκεκριμένη παρέμβαση προσθέτει έναν ακόμη βαθμό στην ασφάλεια των δρόμων, μαζί με πλήθος άλλων εργασιών όπως οι νέες ασφαλτοστρώσεις, η αναβάθμιση των στηθαίων, οι «έξυπνες» διαβάσεις πεζών και η χρήση καινοτόμων εφαρμογών για τον περιορισμό της ταχύτητας.

Η αύξηση των επιπέδων ασφάλειας είναι ένα στοίχημα που το κερδίζουμε καθημερινά, με τα μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιούμε σε όλη την Αττική και που στόχο έχουν τόσο την αισθητική βελτίωση της εικόνας της Αττικής μας, όσο και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό οδικό δίκτυο».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!