PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Αυστρίας: Verstappen και Red Bull μας κάνουν πλακίτσα!

Η Red Bull έκανε το 9/9 και ο Verstappen το 7/9 με ένα μονοθέσιο που μοιάζει σα να βρίσκεται μια κατηγορία πάνω από τα υπόλοιπα. Είχε τόσο μεγάλη διαφορά από το Leclerc που έκανε pitstop για το ταχύτερο γύρο. Και τον πήρε! Στο βάθρο και ο Perez. Το πάλεψε ο Sainz, come back για τη McLaren και το Norris, εκτός ρυθμού Mercedes και Aston Martin. To Spa ανανέωσε με την F1 έως το 2030.

Με συννεφιασμένο ουρανό η εκκίνηση του αγώνα ήταν καθαρή με τον Verstappen να έχει το πλεονέκτημα της pole και να πετάγεται μπροστά από τις δύο Ferrari. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί ξεκίνησαν με μεσαία γόμα. Ωστόσο, από τον πρώτο γύρο μπήκε το safety car λόγω σύγκρουσης του Tsunoda με τον Magnussen που άφησε θραύσματα στην πίστα.

Ο Ιάπωνας συνέχισε τον αγώνα σε αντίθεση με τον Hulkenberg με την Haas να έχει μηχανικό πρόβλημα. Στη συνέχεια και οδεύοντας προς το πρώτο μισό του αγώνα είδαμε πολύ μέτρια pitstops από την Ferrari, ενώ ο Stroll είχε πέσει πολύ πίσω.

Οι Ferrari κυνηγούσαν τον Verstappen με τον Hamilton να βρίσκεται σε καλή μέρα αλλά να παίρνει ποινή 5 δλ. για υπέρβαση ορίων πίστας. Αντίθετα, ο Perez δεν ήταν και στα καλύτερά του. Βροχή έπεφταν οι ποινές 5 δευτερολέπτων για τα όρια της πίστας.

Σταδιακά μετά τον 20ο γύρο οι οδηγοί περνούσαν σε λάστιχα με σκληρή γόμα. Στην Ferrari είχαν μεγάλο προβληματισμό για το αν θα προχωρούσαν σε τρίτο pitstop μέχρι το τέλος του αγώνα.

Περνώντας στο δεύτερο μισό του GP ξεκίνησαν οι δεύτερες αλλαγές ελαστικών για μέση γόμα (όπως ο Alonso) και σκληρή (όπως ο Sainz) και με το τοπίο να αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Πολύ όμορφη ήταν η μάχη μεταξύ Perez και Sainz μέχρι το DRS να περάσει υπέρ του Μεξικάνου. O Verstappen είχε το πάνω χέρι, αξιοσημείωτη η βελτίωση της McLaren με το Norris, δεν τράβαγε η Aston Martin στο Spielberg. Στο τέλος του αγώνα ο Verstappen έδειξε υπεροχή και θέλησε να κάνει pitstop για να πάρει το ταχύτερο γύρο.

Δεν κάνουν πλάκα στην Red Bull. Απλά έχουν τελειώσει το πρωτάθλημα και δείχνουν ποιος είναι ο κυρίαρχος. Ο Verstappen που ήταν πρώτος στο FP1, πρώτος στις κατατακτήριες, στο Sprint Shootout, στο Σπριντ, στο Grand Prix. Και με ταχύτερο γύρο.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στην Αυστρία. Επόμενος αγώνας αυτό το ΣΚ στην Βρετανία και στο Silverstone (9 Ιουλίου, στις 17:00), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!