NEAΧΡΗΣΤΙΚΑ

Συμβουλές για την προστασία του αυτοκινήτου μας το καλοκαίρι 

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων. Είναι η εποχή που περιμένουμε πάντα πώς και πώς για να πάμε διακοπές, να αλλάξουμε παραστάσεις, να ξεφύγουμε μακριά από δουλειές, μαθήματα κι υποχρεώσεις, να γνωρίσουμε νέα μέρη και νέες εμπειρίες.

Είναι η εποχή που φορτώνουμε το αυτοκίνητό μας και δραπετεύουμε από τον καύσωνα, καταφεύγοντας σε ένα δροσερό παραθαλλάσιο προορισμό. Κι ενώ εμείς απολαμβάνουμε το ελληνικό καλοκαίρι, το αυτοκίνητό μας ζορίζεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα κι έλεγχο.

Ας δούμε τι χρειάζεται να προσέξουμε, ώστε να είμαστε ξέγνοιαστοι σε κάθε καλοκαιρινή διαδρομή με το αυτοκίνητό μας, όπως τονίζεται από την anytime.

Ελέγχουμε τον κλιματισμό

Ο κλιματισμός του αυτοκινήτου μας βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη» για μεγάλο διάστημα, οπότε χρειάζεται συντήρηση. Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε με το που θα ξεκινήσουν οι ζέστες είναι να δούμε αν χρειάζεται συμπλήρωση στο ψυκτικό υγρό, αλλά και καθαρισμός ή αλλαγή των φίλτρων.

Αποφεύγουμε το παρκάρισμα στον ήλιο

Όσο πιο νέο είναι το αυτοκίνητό μας, τόσο περισσότερες οθόνες και ηλεκτρικά συστήματα έχει. Αν συνηθίζουμε να παρκάρουμε κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο, τότε σύντομα κάτι θα χαλάσει και θα δυσαρεστηθούμε. Για αυτό και φροντίζουμε, όσο μπορούμε, να αναζητούμε θέση σε σκιά. Αν δε βρίσκουμε τότε χρησιμοποιούμε κουκούλα ή ηλιοπροστασία, που κρατάει κάπως πιο δροσερό το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας!

Τσεκάρουμε τα ελαστικά μας

Η κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την οδηγική μας συμπεριφορά, για αυτό και χρειάζεται να τα ελέγχουμε τακτικά τόσο για την πίεσή τους, αλλά και αν έχουν κάποια φθορά. Αν πρόκειται να ταξιδέψουμε και το αυτοκίνητό μας είναι πολύ φορτωμένο, φροντίζουμε να ανεβάσουμε την πίεση των ελαστικών μας, σύμφωνα με τις ενδείξεις που ορίζει ο κατασκευαστής.

Έλεγχος υαλοκαθαριστήρων

Έλεγξε αν λειτουργούν σωστά οι υαλοκαθαριστήρες, για να έχεις ορατότητα σε μία ξαφνική βροχή και αν υπάρχει υγρό για τον καθαρισμό του παρμπρίζ. Το καλοκαίρι οι υαλοκαθαριστήρες ξεραίνονται με αποτέλεσμα να μην καθαρίζουν τόσο καλά το παρμπρίζ. Προτείνεται η αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων να γίνεται μία φορά τον χρόνο και καλύτερα μετά το καλοκαίρι.

Τώρα που θα κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να φτιάξεις κάποια τεχνικά προβλήματα που ίσως ανέβαλες τόσο καιρό και αν έχει έρθει η ώρα να κάνεις και το καθιερωμένο service στο αυτοκίνητό σου. Και φυσικά πριν από κάθε ταξίδι με το αυτοκίνητό σου τσέκαρε τα λάδια, τα φρένα, τα αλάρμ, τα φλας και να έχεις μαζί σου όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (τρίγωνο, κουτί πρώτων βοηθειών κ.α.).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!