NEAPINED

Δείτε ένα ηλεκτρικό SUV να χάνει την μπαταρία του εν κινήσει

Παρόλο που οι εναλλάξιμες μπαταρίες έχουν προωθηθεί ως μια φθηνή και βολική λύση για την επέκταση της αυτονομίας των ηλεκτρικών οχημάτων, έχουν τα μειονεκτήματά τους – Ένα πρόσφατο βίντεο από την Κίνα μας δείχνει ένα Geely Cao Cao 60 που έχασε την μπαταρία του την ώρα που βρισκόταν σε κίνηση!

Κατά τα πρώτα χρόνια της ηλεκτροκίνησης, οι εναλλάξιμες μπαταρίες θεωρήθηκαν μια γρήγορη λύση για το πρόβλημα του μεγάλου χρόνου φόρτισης. Ακόμη και η Tesla σκεφτόταν τη μέθοδο της αντικατάστασης μπαταρίας για το Model S. Ευτυχώς, αποφάσισε να το απορρίψει και να προχωρήσει αντ΄ αυτού το δίκτυο Supercharger.

Παρόλο που οι δυτικές εταιρείες εγκατέλειψαν τη λύση των ανταλλάξιμων μπαταριών, οι κινεζικές εταιρείες παραμένουν πεπεισμένες ότι η αντικατάσταση είναι καλύτερη από τη φόρτιση.

Και αυτό επειδή ο οδηγός πληρώνει μόνο για το αυτοκίνητο και νοικιάζει την μπαταρία ανάλογα με τη χρήση. Είναι επίσης πιο βολικό να έχει μια φρέσκια μπαταρία σε λιγότερο από πέντε λεπτά αντί να περιμένει ώρες για τη φόρτιση της.

Ωστόσο, οι εναλλάξιμες μπαταρίες φαίνεται πως τα μειονεκτήματά τους. Καταρχάς, το σύστημα ασφάλισης πρέπει να είναι απλό και ανθεκτικό για να αντέξει τις εκατοντάδες αντικαταστάσεις μπαταρίας κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ηλεκτρικού οχήματος. Επίσης, η αποθήκευση δεκάδων μπαταριών σε κάθε σταθμό αντικατάστασης μπορεί να αποτελέσει μεγάλο μπέρδεμα.

Υπάρχουν και άλλα προβλήματα όπως μας δείχνει ένα βίντεο από την Κίνα. Όπως θα δείτε ένα ηλεκτρικό SUV ακινητοποιείται ενώ η μπαταρία έχει πέσει στη μέση του δρόμου. Δεν γνωρίζουμε πώς συνέβη αυτό, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι η τελευταία αντικατάσταση της μπαταρίας δεν πήγε ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί και πως δεν είχε ασφαλιστεί σωστά.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Τσενγκντού και ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού και η μπαταρία δεν πήρε φωτιά. Παρ ‘όλα αυτά, αν το αυτοκίνητο είχε κινηθεί μεγαλύτερη ταχύτητα σε έναν αυτοκινητόδρομο, θα μπορούσε να υπήρχαν δυσάρεστες συνέπειες.

Η Cao Cao του ομίλου Geely λανσαρίστηκε μόλις πριν από τρεις μήνες στην Κίνα, με το Cao Cao 60 SUV να είναι το πρώτο της μοντέλο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!