NEA

Αυτό το Fiat Panda σέρνεται πάνω στην άσφαλτο [video]

Αυτό το βίντεο δείχνει το πιο χαμηλό αυτοκίνητο στον κόσμο, ένα κανονικό -σχεδόν- Fiat Panda πρώτης γενιάς. Το αυτοκίνητο έχει μετατραπεί από το ιταλικό κανάλι Carmagheddon του YouTube και παραμένει σε κίνηση παρά το γεγονός ότι φαίνεται σαν να έχει ενσωματωθεί στην άσφαλτο.

Για να επιτευχθεί αυτή η μετατροπή, το συνεργείο έκοψε το αμάξωμα του Fiat παράλληλα με τον πάνω μεντεσέ της πόρτας, αφήνοντας τα παράθυρα, τις κολόνες, την οροφή και το καπό.

Έπειτα, ενίσχυσαν το αμάξωμα με ένα πλαίσιο με κουτιά και ρύθμισαν τις γωνίες του καπό του ώστε να μπορεί να επιτευχθεί η επαφή με το έδαφος με ασφάλεια. Το αυτοκίνητο παραμένει περίπου 5 εκατοστά από το έδαφος για να αποφευχθούν προβλήματα και συγκρούσεις με… σχάρες από φρεάτια.

Όσον αφορά τον κινητήρα, χρησιμοποιείται ένας δίχρονος, επειδή ο χώρος δεν επαρκεί για τον αρχικό κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης κίνησης. Αυτό επιτρέπει επαρκή χώρο για τον οδηγό και η ορατότητα προς τα εμπρός εξασφαλίζεται με μια GoPro κάμερα στην οροφή, η οποία μεταδίδει εικόνα στο… πιλοτήριο.

Αυτό το μοναδικό Panda δημιουργήθηκε με μεράκι και καινοτομία, αλλά ασφαλώς δεν είναι για… καθημερινή οδήγηση. Είναι ένα εντυπωσιακό έργο μηχανικής που μαγνητίζει τα βλέμματα όπου κι αν περάσει. Πατήστε το play και δείτε τους τρελαμένους Ιταλούς να ετοιμάζουν και εν τέλει να “οδηγούν” αυτό το κατασκεύασμα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!