ΑΓΩΝΕΣ

Η Dacia μπαίνει στο Ντακάρ με οδηγό τον Loeb!

Η Dacia θα συμμετάσχει για πρώτη φορά ως κατασκευαστής στο Dakar το 2025, με τον θρύλο των ράλι Sébastien Loeb και την Ισπανίδα Cristina Gutiérrez.

Ο 49χρονος εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, δεύτερος στη διοργάνωση το 2023, θα συνοδεύεται από τον νυν συνοδηγό του Fabian Lurquin. Μάλιστα Θα δοκιμάσει ένα πρωτότυπο της Dacia από τα τέλη του 2024 στο Rallye du Maroc.

Το αγωνιστικό της Dacia θα προετοιμαστεί από την ομάδα ProDrive, ήδη συνεργάτη του Loeb στο πρωτάθλημα rally-raid, του οποίου το Dakar ήταν ο πρώτος γύρος φέτος.

Το δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας Dacia θα ανατεθεί στη Cristina Gutiérrez, 31 ετών, η οποία έγινε η πρώτη Ισπανίδα στην κατηγορία αυτοκινήτων που τερμάτισε το Dakar το 2017. Η νεαρή αλλά έμπειρη οδηγός γνωρίζει καλά τον Loeb, με τον οποίο κέρδισε τον διαγωνισμό Extreme E ηλεκτρικών 4×4 στα τέλη του 2022.

Τα δύο πρωτότυπα, που θα παρουσιαστούν στις αρχές του 2024, θα λειτουργούν με συνθετικό καύσιμο, που παράγεται με συνδυασμό υδρογόνου με διοξείδιο του άνθρακα.

Η Dacia έχει συνεργαστεί για αυτό το καύσιμο με τον πετρελαϊκό κολοσσό Saudi Aramco, συνεργάτη της Renault, και μια δημόσια εταιρεία στη χώρα που φιλοξενεί το Dakar από το 2020.

Η προτεραιότητα του Loeb

Η Dacia, που σημειώνει πολύ καλές πωλήσεις με τα βασικά και φθηνά αυτοκίνητά της, θέλει να προωθήσει τη νέα της «παντός εδάφους» ταυτότητα στις πίστες του Ντακάρ.

Η μάρκα θα λανσάρει παράλληλα με τον αγώνα ένα μεγαλύτερο και πιο κομψό SUV από το σημερινό της Duster, το Bigster, σχεδιασμένο να προσελκύει πιο εύπορους πελάτες στη Γερμανία ή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Dacia θα δώσει τα απαραίτητα μέσα στον αγώνα και «δεν θέλει να τερματίσει πέμπτος ή έκτος», όπως τονίζεται.

Το Dakar θα είναι επίσης «η βασική προτεραιότητα» του Sébastien Loeb, είπε ο Γάλλος οδηγός, ο οποίος έχει επίσης συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross (World RX).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!