ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Volvo Cars χρησιμοποιεί «ανανεώσιμα» καύσιμα στις θαλάσσιες μεταφορές

Η Volvo Cars εφαρμόζει ανανεώσιμα καύσιμα στις θαλάσσιες μεταφορές υλικών παραγωγής που προορίζονται για τα εργοστάσια της.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί την πρώτη μετάβαση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής αυτοκινήτων, προωθώντας τη χρήση «ανανεώσιμων» καυσίμων, που προέρχονται από ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές ενέργειας, αντί για ορυκτά καύσιμα.

Η μετάβαση αναμένεται να μειώσει άμεσα τις εκπομπές CO2 από τις θαλάσσιες μεταφορές κατά περίπου 55.000 τόνους ετησίως, ισοδυναμώντας με τις εκπομπές CO2 ενός φορτηγού με πλήρες φορτίο που καλύπτει 1.200 φορές την περίμετρο της γης.

Η Volvo χρησιμοποιεί μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων (FAME) ως ανανεώσιμο καύσιμο, που προέρχονται κυρίως από το λάδι μαγειρικής, εξαλείφοντας τη χρήση φοινικέλαιου ή προϊόντων από αυτό.

Η εφαρμογή ανανεώσιμων καυσίμων θα καλύψει τις εισερχόμενες θαλάσσιες μεταφορές υλικών παραγωγής και ανταλλακτικών παγκοσμίως, ενσωματώνοντας την εξισορρόπηση ισοζυγίου μάζας.

Η πρωτοβουλία προβλέπει τη συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών logistics, Maersk, Kuehne+Nagel και DB Schenker, που έχουν ήδη μεταβεί στη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων από τον Ιούνιο του 2023 για τις μεταφορές κοντέινερ που αφορούν τη Volvo Cars.

Παράλληλα, η Volvo έχει στόχο να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 40% σε όλο τον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου μεταξύ 2018 και 2025, με την παραγωγή της να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2025, περιλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων logistics.

Η Volvo Cars δεσμεύεται να συνεχίσει να προωθεί τις περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές προς την κατεύθυνση της αειφορίας και της μείωσης των εκπομπών CO2.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!