NEAPINED

Το νέο Fiat Topolino έχει και έκδοση Dolce Vita [video]

Όταν οι Ιταλοί έχουν κέφια σχεδιάζουν όμορφα αυτοκινητάκια, ακόμη και αν το Topolino έχει ως βάση του το Citroen Ami. Με 8,2 ίππους, αυτονομία 80 χιλιομέτρων και τελική στα 45 χλμ./ώρα. Διαθέσιμο προς τα τέλη του έτους, λογικά δίχως κλιματισμό.

Το νέο Topolino είναι ένα νέο ηλεκτρικό microcar που αφορά όλη την οικογένεια, ακόμα και τα νεότερα μέλη της, καθώς δικαίωμα οδήγησής του έχουν όλοι από 16 χρονών και πάνω. Ένα ηλεκτρικό όχημα κατάλληλο για κάθε στιγμή και μέρος, που προσφέρει πληθώρα τρόπων χρήσης.

Το Fiat Topolino που είναι το μικρό αδελφάκι του 500, έχει πάρει το όνομά του από το αυθεντικό 500 (cinquecento) και αποκαλείται χαϊδευτικά «Topolino»(ποντικάκι), λόγω του μικρού του μεγέθους. Το στυλ του, όπως και του ιστορικού του προγόνου, διακρίνεται για την εντυπωσιακή του απλότητα, ένα σχέδιο που εστιάζει στο «less is more», και που παντρεύει αρμονικά την απλότητα και την ομορφιά.

Η γκάμα αποτελείται από δύο διαφορετικούς τύπους/ εκδόσεις αμαξώματος, την κλειστή και την ανοιχτή, όπου και οι δύο έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους: ένα χρώμα (το Verde Vita), ένα σχέδιο τροχών, και μία αισθητική προσέγγιση του εσωτερικού.

Χάρη στο εξαιρετικά μικρό του μέγεθος σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο (2,53 μέτρα μήκος), είναι εύκολο στο χειρισμό, και με την ασφαλή τελική ταχύτητα των 45 km/h, το Topolino ξυπνά και πάλι την επιθυμία να κινηθεί κανείς χωρίς καθόλου άγχος.

Και τα δύο μοντέλα εξασφαλίζουν την απαραίτητη ευελιξία, καθώς η μπαταρία των 5,4 kWh προσφέρει εξαιρετικές ηλεκτρικές επιδόσεις, όπως ο χρόνος που απαιτείται για μία πλήρη φόρτιση που δεν ξεπερνά τις τέσσερεις ώρες, αλλά και η αυτονομία που φτάνει τα 75km. Πολύ περισσότερο δηλαδή από όσο απαιτείται για τη βόλτα σας στην παραλία, ή τις καθημερινές διαδρομές σας στο κέντρο της πόλης.

Μικρές διαστάσεις  εξωτερικά, με εντυπωσιακή όμως εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων, χάρη στα δύο μη ευθυγραμμισμένα καθίσματα, τη μεγάλη γυάλινη επιφάνεια που διευρύνει σημαντικά την αίσθηση της ευρυχωρίας στο εσωτερικό του, αλλά κυρίως χάρη στους στρατηγικά τοποθετημένους αποθηκευτικούς χώρους, όπως αυτός μεταξύ οδηγού και συνοδηγού όπου μπορεί να τοποθετηθεί μία βαλίτσα, με τη χωρητικότητα συνολικά των αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό του, να φτάνει τα 63 λίτρα.

Εξατομίκευση Dolce Vita

Το Fiat Topolino προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων εκλεπτυσμένης εξατομίκευσης, που δίνουν ακόμα περισσότερη έμφαση στην ιδιαίτερα καλοκαιρινή, ‘Riviera’ προσωπικότητά του: είναι γεγονός ότι το αυτοκίνητο μπορεί να εφοδιαστεί αποκλειστικά ακόμα και με ένα ‘super cool’ μικρό ντους, για τις μέρες εκείνες που θα αισθανθεί κανείς την ανάγκη για μία μικρή απόδραση στην παραλία.

Η κλειστή έκδοση μπορεί να εξατομικευθεί με αυτοκόλλητα σε εφέ ξύλου στις πόρτες, ενώ στην ανοιχτή έκδοση στην οροφή μπορούν να προστεθούν αυτοκόλλητα – με λωρίδες σαν καλοκαιρινή σκηνή –δίνοντας στο αυτοκίνητο μια επιπλέον πινελιά Dolce Vita.

Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με το Dolcevita Box, το οποίο είναι μια κομψή και λειτουργική υφασμάτινη θήκη μέσα στην οποία μπορούν να αποθηκευτούν προσωπικά αντικείμενα, καθώς και καλύμματα καθρεφτών με vintage εφέ χρωμίου. Αυτό που τα διαφοροποιεί είναι η προσθήκη των μαρσπιέ με την επιγραφή Dolcevita και το σχοινί στη θέση των θυρών στην ανοιχτή έκδοση, και της αντηλιακής κουρτίνας για την οροφή στην κλειστή έκδοση.


Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!