NEA

Ο Περίπατος της ταλαιπωρίας στο κέντρο της Αθήνας

Εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής κίνησης αλλάζουν τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου

Εικόνα εργοταξίου εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες οι κεντρικότεροι δρόμοι της Αθήνας, απόρροια των έργων για τον “μεγάλο περίπατο” που έχει οραματιστεί και εκπονεί ο δήμος της Αθήνας και φυσικά δεν έχει παραδοθεί ακόμα.

Μάλιστα είναι τόσο μεγάλη η όχληση πεζών και οχημάτων στην Πανεπιστημίου, καθώς έξω από τον σταθμό του Συντάγματος, οι πεζοί κυριολεκτικά στριμώχνονται για να ξεφύγουν από τον κλοιό σκόνης αλλά και των στενών διαδρόμων που οδηγούν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Με δεδομένη την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου, που έχει οδηγήσει και σε μήνυση εις βάρος του εργολάβου από την πλευρά του δήμου της Αθήνας, εύλογο είναι το ερώτημα, γιατί στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν εμφανίζει αυτή την εικόνα το κεντρικότερο σημείο των Αθηνών.

Τι θα άλλαζε αν αυτά τα έργα, με τα σκαψίματα, τις αλλαγές στα πεζοδρόμια, γινόντουσαν τον Οκτώβριο; Γιατί να δείχνει αυτή την εικόνα η Πανεπιστημίου στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν;

 Αυτή την απορία εκφράζει ο τουριστικός κόσμος της Αθήνας, που στα συγκεκριμένα σημεία βρίσκονται τα πολυτελή ξενοδοχεία του κέντρου, αλλά και τα ακριβότερα εμπορικά μαγαζιά.

Την ίδια στιγμή σοβαρός είναι και ο κίνδυνος τροχαίων, αφού η είσοδος και έξοδος των βαρέων οχημάτων είναι συνεχή, με τους πεζούς παράπλευρα  αυτών… Την ίδια στιγμή, οι οδηγίες για τις μανούβρες των φορτηγών γίνονται με ευθύνη των εργαζομένων στα εργοτάξια.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ο μεγάλος περίπατος δεν θα περιλαμβάνει στην πανεπιστημίου ποδηλατόδρομο, μιας και βγήκε από το σχέδιο, αφού μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε στους ποδηλάτες, το σταμάτα ξεκίνα, σε όλες τις κάθετες στην Πανεπιστημίου οδούς.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!