PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Βρετανίας: Verstappen υπό πίεση McLaren!

Ο Verstappen συνεχίζει ακάθεκτος πιάνοντας το ρεκόρ των 11 συνεχόμενων νικών που σημείωσε η McLaren τη σεζόν του 1988. Ευχάριστη έκπληξη η 2η θέση του Norris, στο βάθρο και ο εξαιρετικός Hamilton, ακολούθησε ο Piastri. Ευτυχώς, η McLaren έδωσε κάποια αναλαμπή θεάματος, από τη στιγμή που δεν έβρεξε ποτέ… αλλά έπιασε φωτιά ο Magnussen φέρνοντας το SC στη πίστα. Ναυάγιο Ferrari και Alpine.

Με αρκετή συννεφιά η εκκίνηση ήταν εντυπωσιακή από πλευράς McLaren με τον Norris να περνά μπροστά από τον Verstappen και τον Piastri να τον πιέζει συνεχώς.

Οι θεατές είδαν με μεγάλη ικανοποίηση πως τα μονοθέσια της McLaren ήταν άκρως ανταγωνιστικά μετά τις πρόσφατες βελτιώσεις. Οι περισσότεροι οδηγοί ξεκίνησαν με μεσαία γόμα στο Silverstone.

Λίγους γύρους μετά αποκαταστάθηκε η… φυσική εξέλιξη του αγώνα και ο Verstappen πέρασε μπροστά με τις McLaren να τον κυνηγούν και πιο πίσω τις Ferrari, τις Mercedes και τις Aston Martin.

Ωραίο θέαμα πρόσφεραν οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές Hamilton και Alonso με τις Mercedes να δείχνουν πιο δυνατές. Εγκατέλειψε πρόωρα ο Ocon λόγω μηχανικών προβλημάτων, εκτός κλίματος ο Perez.

Μετά τον 20ο γύρο τα μονοθέσια άρχισαν να μπαίνουν στα pits για λάστιχα και με τον φόβο πάντοτε της πιθανότητας βροχής. Στη συνέχεια η Ferrari επέλεξε μαλακή γόμα για τον Leclerc, σκληρή για τον Sainz.

Και ξαφνικά στον 34ο γύρο το μονοθέσιο του Magnussen πιάνει φωτιά φέρνοντας το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα και αλλάζοντας τις ισορροπίες.

Μεγάλος κερδισμένος ο Hamilton με μαλακή γόμα, εν μέρει χαμένος ο Piastri με την επανεκκίνηση του αγώνα να βρίσκει τον Norris με σκληρή γόμα. Στους τελευταίους 10 γύρους ο Verstappen κράτησε την διαφορά και πήρε τη νίκη και το ταχύτερο γύρο.

Στο βάθρο ο Norris για 7η φορά, μαζί και ο Hamilton. Πιο πίσω υπήρξε μεγάλη μάχη και τελικά την 10άδα συμπλήρωσαν οι Piastri, Russell, Perez, Alonso, Albon, Leclerc. Ο Sainz δεν κατάφερε να αμυνθεί στο τέλος του αγώνα. Εγκατέλειψε ο Gasly, ναυάγιο η Alpine.

Παρακάτω η σειρά τερματισμού στο Silverstone. Επόμενος αγώνας το μεθεπόμενο ΣΚ στην Ουγγαρία (23 Ιουλίου, στις 16:00), δείτε εδώ τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!