NEA

Ραδιενεργά υλικά στην άσφαλτο: Κίνδυνος που προκαλεί ανησυχίες

Αναφορές από τη Φλόριντα αναφέρουν ότι η Πολιτεία των ΗΠΑ προχώρησε ένα βήμα προς τη χρήση ραδιενεργών υλικών στην οδοποιία με την έγκριση ενός νέου νόμου από τον κυβερνήτη Ron DeSantis.

Ο νόμος στοχεύει στην εξέταση της χρήσης φωσφογύψου, ένα υποπροϊόν της εξόρυξης φωσφορικών αλάτων στη βιομηχανία λιπασμάτων, ως οδοποιητικού υλικού.

Ο φωσφογύψος θεωρείται επικίνδυνος λόγω της εκπομπής του ραδιενεργού αερίου ραδονίου, το οποίο περιέχει μικρές ποσότητες ουρανίου. Συνήθως, το ραδιενεργό υλικό θάβεται όπως και τα πυρηνικά απόβλητα για λόγους ασφαλείας.

Ο νέος νόμος, ο οποίος έχει κατηγορηθεί ως ευνοϊκός προς τη βιομηχανία λιπασμάτων, επιτρέπει την αξιολόγηση της προσθήκης του φωσφογύψου στον κατάλογο εγκεκριμένων ανακυκλώσιμων υλικών για την οδοποιία.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον που συνδέονται με αυτήν την πρωτοβουλία.

Η Πολιτεία προτίθεται να διεξαγάγει μια μελέτη σκοπιμότητας, αλλά οι κριτικοί αμφιβάλλουν για την ικανότητα της Φλόριντα να διαχειριστεί αποτελεσματικά ένα τέτοιο έργο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο DeSantis ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ και εξαρτάται από τη στήριξη μεγάλων λόμπι για να τα καταφέρει έναντι του Trump.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!