NEA

Elon Musk: Έχουμε έτοιμη την πλήρως αυτόνομη οδήγηση

Ο Elon Musk προβλέπει αυτόνομη οδήγηση της Tesla μέχρι το 2023, ανεξάρτητα από τις ανησυχίες και τις καταγγελίες για ατυχήματα.

Σε μια τολμηρή δήλωση στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η τεχνολογία Full Self-Driving (FSD) θα επιτρέψει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 ή 5 μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Ο Musk διατηρεί ότι η Tesla σημειώνει πρόοδο προς αυτόν τον στόχο παρά τις προηγούμενες ανακοινώσεις. Η επίτευξη πλήρους αυτόνομης οδήγησης χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη αποτελεί κομβικό σημείο για την εταιρεία και αναμένεται ότι θα φτάσει στο επίπεδο αυτονομίας 4 ή 5 μέσα στο τρέχον έτος.

Η αυτονομία επιπέδου 4 επιτρέπει την πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντα οδήγησης, με τον οδηγό να μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο μόνο όταν απαιτείται. Η επίτευξη αυτού του επιπέδου αυτονομίας από την Tesla θα αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στον κλάδο, με την εταιρεία να προηγείται πολλά χρόνια έναντι του ανταγωνισμού.

Παρά τις φιλόδοξες αυτές προβλέψεις, παραμένει να διαπιστωθεί εάν η Tesla θα μπορέσει να τις υλοποιήσει.

Την ίδια στιγμή, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) συνεχίζει την έρευνα της για την ασφάλεια του συστήματος Autopilot της Tesla, μετά από αρκετά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επί του παρόντος, μόνο η Mercedes προσφέρει επισήμως και εγκεκριμένα αυτόνομο σύστημα επιπέδου 3 σε ορισμένες χώρες και περιοχές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!